Alonso Difuzorlu Araclar Yine Onde Olacak
Spor Haberleri0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso Difuzorlu Araclar Yine Onde Olacak
-
17-10-2019, 13:56:30Fernando Alonso, FIA'nın iki katmanlı difuzorlerle ilgili kararının ardından bu parcaya hali hazırda sahip olan takımların diğerleri tarafından yakalanmasının uzun zaman alacağına inanıyor. Brawn GP, Toyota ve Williams, sezonun ilk iki yarışında bu difuzorlerden kullanmıştı ve bu uc takım diğerlerine gore cok rekabetci gorunmuştu. İclerinden Brawn GP, ilk iki yarışı kazanmıştı. Renault pilotu Alonso, meselenin şimdi difuzorleri sadece kopyalamak değil, diğer bir cok parca uzerine de calışılması gerektiği olduğunu belirtti. Alonso: "Cok igilenmiyorum, cunku ne yazık ki bu bizim kararımız değil, FIA'nın kararı veya Temyiz Mahemesi'nin" "Bir pilot acısından, anlamıyoruz, biz teknik insanlar değiliz, bu yuzden kuralların ne soylediği hakkında emin değiliz. Ama şu bir gercek ki bazı araclar, bizden cok daha hızlı: Brawn, Toyota ve Williams." "Ve arayı kapatmak, onlar kadar hızlı olmak zaman alacak. Cunku araca difuzor veya başka sihirli bir parcanın takılmasından sonra hemen hızlı gideceğinizi duşunmuyorum. Aracı bir parca yeniden tasarlamanız gerekiyor, on kanattan başlayarak" "Hava, aracın arka ucuna farklı bir şekilde gitmeli. Bu yuzden hÂl calışılacak, para harcanacak, onlar kadar aracı geliştirecek aylar var diye duşunuyorum. İş sadece difuzor değil, aracın farklı bir tasarım felsefesi ile yapılması" Alonso, onumuzdeki yarışlarda da Brawn GP egemenliğini beklediğini kabul etti. Alonso: "Şahsen oyle olmamasını umuyorum, cunku şampiyonanın son ana kadar hÂl ilgi cekici olacağını umuyorum. Ama şu gercek ki gelecek yarışlarda Brawn, bir cok puan alabilir ve belki de sonrasında bizim arayı kapatmamız icin gec olabilir" "Ama şu anda olan bu ve biz guclu, cok guclu bir takımız. İyi bir iş cıkarıp aracı hızlı bir şekilde geliştirebileceğimizi duşunuyorum, cunku potansiyelimiz var" "Brawn'ın şu anda hızlı olduğu doğru ama araclarını yeniden tasarlayacak takımlar, Formula 1'deki en yii takımlar: Ferrari, Renault, McLaren, BMW. Bu yuzden iyi bir iş cıkarabileceğimizi duşunuyorum. Biz guclu bir takımız" Renault pilotu ayrıca, Cin'de bu haftasonu icin son dakika parcaları ureteceğini de belirtti. Alons: "Bazı parcaların gec, hatta son anda geleceğini biliyorum. Avustralya ve MAlezya'da aerodinamiklerde yaptığımız gibi bazı kucuk ayrıntı parcalar ureteceğimizi duşunuyorum" "Mekanik olarak da, ilk iki yarışta eses sorunumuz olan arka tutunmayı geliştirmek adına arka suspansiyon icin bazı gelişmelerimiz olduğunu da biliyorum." "Her yarışta yeni parcalar ureteceğiz ve umarım arayı kapatabiliriz. Cunku şimdi sıralamaların 3. seansına kalabilmekte sıkıntı yaşıyoruz, bu da ideal değil. Ondekilere daha yakın olmamız lazım" TRF1.NET __________________