Jarno Trulli, Avustralya GP'de hakemlere yalan soyledikleri icin Hamilton ve McLaren'e ceza verilmesi konusunda FIA'nın haklı olduğuna inanıyor. Kendisine neredeyse bir podyuma mÂl olacak hareketleri yuzunden McLaren'e herhangi bir kırgınlığının olmamasına rağmen İtalyan pilot, FIA'nın bu konuyu cok ciddi bir şekilde ele almasını tamamıyla destekliyor. Yalan beyan nedeniyle sadece Hamilton Avustralya GP'den ihrac edilmedi, bunun yanında McLaren takımı, buradaki davranışları nedeniyle FIA'nın Dunya Motorsporları Konseyi tarafından sorgulanmak uzere cağırıldı. Trulli: "Hislerim, FIA'nın o denli guclu bir karar aldığı yonundedi. Cunku sonuc olarak birilerinin onlara şaka yaptığını hissettiler ve herkese FIA'nın bir hakim gibi olduğunu gostermek istediler" "Hakimin onune gectiğinizde durust olmalı ve gercekleri soylemelisiniz. Bundan bir defa pacayı kurtarabilirsiniz ama yapmamanız daha iyi olur. Cok risk alırsınız. Basitce olan buydu" "Her ikimiz icin de cok ama cok talihsiz bir durum. Kişisel olarak kimin ve neden yalan soylediğini bilmiyorum. Bana gore yalan soylenecek bir durum yok. Gercekten. Ama birileri gercekten kuralları yanlış değerlendirdi" "Kişisel olarak burada birilerini suclamak icin bulunmuyorum. Sorun şu ki aptal gibi gorundum ve yanlış herhangi bir şey yapmadım. Kin tutan biri de değilim. Herkesle anlaşırım. Yaşamak gibi bir kelime kullanırım ve herkes yaşasın" Trulli ayrıca hakemlerin Melbourne'deki podyumunu geri vermelerinin ardından kendilerinin kişisel olarak gelip İtalyan pilotla konuşmasını da hoş karşılıyor. Trulli: "Yerimi bana geri verdiklerini acıklamaları harikaydı ve daha sonra muhabirlerle bazı roportajlar yapıyordum, hakemlerden ikisi padokta beni buldu ve durust olduğum icin bunu hakettiğimi soylemek amacıyla elimi sıktılar, butun basının onunde. Bu gercekten makbule gecti." "İşte bu yuzden FIA'nın kapanmış bir konuyu tekrar acarak iyi bir sağduyu ve guc gosterdiğine inandığımı soyluyorum. Bir şeyin yanlış olduğunu hissettiler, bunu yapmak icin yeteri kadar iyiydiler. Bu, cok sorunlu gecen ilk yarışın ardından FIA'ya cok kredi sağladı" TRF1.NET __________________