Cifte dunya şampiyonu Fernando Alonso, Bridgestone'un Cin Grand Prix'de opsiyon lastiği olarak super yumuşak lastik tercihinden "cok endişeli" olduğunu belirtti. İspanyol surucu, super soft lastiklerin, Şangay pistinin yıpratıcı ozelliğine uygun olmadığını ileri surdu. Renault pilotu, opsiyon ve prime lastikler arasındaki zaman farkından dolayı, lastik kullanımın suruculerin "gulunc gorunmelerine" neden olduğunu iddia etti. Avustralya'da kullanılan super soft ve sert lastikler arasındaki zaman farkının altı saniyeye kadar cıktığını hatırlatan Alonso, Şangay icin secilen lastikleri işaret ederek, "Bu, uzun suredir yaptıkları en kotu tercih diye duşunuyorum" dedi. Alonso, "Bu kararı Bridgestone'un mu yoksa FIA'nın mı verdiğini bilmiyorum. Fakat boyle bir kararı yeniden gozden gecirmeliler, cunku televizyonda cok gulunc gorunuyoruz. Televizyon ekranında altı saniye daha yavaş olmak bir şaka gibi" diye konuştu. İspanyol surucu, "Beş veya altı tur sonra lastikleri değiştirmek zorunda kalacağız, bizim hesabımız bu, cunku bu pist Melbourne'den cok daha sert. Orada da sekiz veya dokuz tur gitmiştik" dedi. Lastik seciminden dolayı "cok endişeli" olduğunu belirten Alonso, "Cunku insanların onunde tuhaf gorunuyoruz. Eğer eğlenceli olmasını, sonucları karıştırmayı ve sollamaların olmasını istiyorlarsa, daha iyi bir iş cıkarabilirler, daha renkli bir cozum, mesela ıslak hava lastikleri verebilirler. Boylece seyir zevki artar, hız farkı artar. Bilmiyorum..." şeklinde eleştiride bulundu. Yarışlarda hangi lastiklerin kullanılması gerektiği konusunda suruculere danışılmadığını da vurgulayan Alonso, Grand Prix Suruculer Birliği'nin (GPDA), Robert Kubica ve Sebastian Vettel'in carpıştığı Avustralya Grand Prix'den sonra bu mesele konusunda guvenlik endişelerini dile getirdiklerini de soyledi. TurkiyeF1.com
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso lastik secimini 'gulunc' olarak niteledi