Valtteri Bottas, "şaşırtıcı" fren sorunları nedeniyle Almanya GP'de etkilendiğini ve bu yuzden Lewis Hamilton ve Max Verstappen'in gerisinde kaldığını soyledi Hockenheim'da gercekleştirilen antrenmanlar turlarında Ferrari ustunluğu vardı ancak once Sebastian Vettel ve sonra da Charles Leclerc sorun yaşayınca pole savaşında Mercedes ve Red Bull pilotları kaldı. Sonunda Hamilton, Verstappen'in onunde pole pozisyonu alırken, Bottas pek de iyi bir seans geciremeyerek ucuncu oldu. Seans sonrası basın toplantısında konuşan Bottas "şaşırtıcı" olarak tabir ettiği fren sorunları yuzunden yaklaşık "0.2 ila 0.3 saniye kaybettiğini soyledi. Bottas, "Takım olarak genel anlamda iyi bir sonuc elde ettik. Lewis sıralamalarda gercekten iyi bir iş yaptı. Ayrıca Ferrari suruculeri sorun yaşadığı icin biraz şanslıydık, onların ucuncu bolumde ne kadar hızlı olacaklarını bilemiyoruz." "Ama kendimi ucuncu antrenmanda iyi hissettim, endişeli değildim ve sıralama turlarının iyi ve ilginc olacağını hissettim. Sonrasında sıralama turları geldiğinde frenlerle uğraştım. Ozellikle ikinci virajda, altıncı virajda ve sekizinci virajda, kısacası buyuk frenleme bolgelerinin tamamında sorun vardı." "Pek cok kez lastikleri kilitleyip dumduz gittim. Bu yuzden durum sadece frenleme yaparken sahip olduğum guvenle ilgiliydi ve frenlerin tepkileri bir turdan diğerine değişkenlik gosteriyordu." "Bu durumu zorlaştırdı. Her şey yolunda olsaydı sıralama turlarının ucuncu bolumunde 0.2 veya 0.3 saniye daha iyi olabileceğimi hissettim. Ama bundan daha fazlası olmazdı. Bu acıdan en kolay seans olmadı. Nedenini gormeye ihtiyacım var." "Sorun biraz surpriz oldu. Bence dun genel olarak biraz zor gecmişti, sıcaklıkla ilgiliydi. Durum cok hassastı ve temiz turlar atamadım." "Ucuncu seansta kendimi hissettim. İşlerin iyi gittiği ve iyi olması gerektiğini bilerek sıralama turlarını bekliyordum. Ama sıralamalarda frenlemeyle ilgili cok fazla zorluk yaşadım ve sadece tutarlılık yoktu. Fren pedalına ne zaman basacağım ve bastığımda ne olacağından pek emin değildim. On tarafın kilitlenip kilitlenmeyeceğini bilmiyordum." dedi. Sıralama turlarından sonra Bottas' pit yolundaki hız limitini aştığı icin 600 euro para cezası verildi.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Bottas "şaşırtıcı" fren sorunları yuzunden geride kalmış