Ferrari takım patronu Mattia Binotto, yaşadığı sorunların ardından olaylarla ilgili sorumluluğu ustlendi. Sebastian Vettel, Ferrari SF90 Sebastian Vettel, Ferrari SF90, Pierre Gasly, Red Bull Racing RB15 Sebastian Vettel, Ferrari SF90 Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10, Sebastian Vettel, Ferrari SF90 Mattia Binotto Mattia Binotto, Takım patronu, Ferrari Piero Ferrari ve Mattia Binotto, Takım Patronu, Ferrari Mattia Binotto, Team Principal Ferrari Mattia Binotto, Team Principal Ferrari Ferrari antrenman turlarında zirvede yer almasının ardından pole pozisyonunun favorisiydi ancak once Sebastian Vettel, sonra da Charles Leclerc sorun yaşadı. Yaşanan bu iki sorunun ardından acıklama yapan Mattia Binotto, her iki sorundan da sorumluluk duyduğunu soyledi. "Hic şuphe yok ki oldukca buyuk bir hayal kırıklığı yaşadık cunku bugun iyi bir performansa sahiptik. Ama hayal kırıklığım daha da arttı cunku bunlar yaşanmamalıydı. Suruculerimizin her ikisi icin de uzuntu verici. Bugun cok iyi bir sıralama turları gecirebilirlerdi. Bunun sorumluluğunu hissediyoruz, şahsen hissediyorum, bu benim sorumluluğum ve bu yaşandı. İki farklı sorun ve ikisi de daha once yaşanmadı. Sebastian'da bir soğutma sorunu vardı ve Charles'ın yaşadığı şey yakıt pompasıyla ilgiliydi. Tum bunların yarın icin dikkatli şekilde kontrol edilmesi gerekiyor. Neyseki bu iki sorun cezaya yol acmayacak ve yarını etkilemeyecek. Bu yuzden tamir edebiliriz. Araclar yarın icin hazır olacak. İyi bir tempomuz var ve bu yuzen yarına bakmalıyız." "Şahsen şansa inanmıyorum. Bunu sadece kendi ic sureclerimizi iyileştirmemize ilgili bir şey olarak goruyorum. Bu cok uzun bir yol ve olumlu kalmalıyız. Gelişebilmek adına takım olarak tum bu şeylerden ders cıkarmalıyız." "Elbette bunlar iki farklı sorun, Avusturya ile alakası yok. Bunlar fabrika ya da yarış pistinde daha once hic karşılaşmadığımız sorunlar. Bu yuzden durumu dikkatlice analiz etmemiz ve neden olduklarını oğrenmeliyiz. Sonrasında da cozum uretmeliyiz. Bunun sadece tek bir sorunu cozmekle ilgisi olduğunu duşunmuyorum. Bu genel korkala nasıl yaklaştığınızla ilgili." "İki hafta once Silverstone'daydık ve performansımız rakiplerimiz kadar iyi değildi. Fakat bugun pole pozisyonunu alabilirdik. Eğer beş yarışta ucuncu pole pozisyonumuzu alsaydık, bu hangi pist olursa olsun en azından sıralama tempomuzun ortalama olarak yeterince iyi olduğunu gostermiş olurdu. Bu yuzden aracın geliştiğini duşunuyorum. Uzuntu verici ve yine hayal kırıklığı yaşadık." Yarışta neyin mumkun olduğu sorusuna Binotto, "Yağmura guvenmemeliyiz. İyi bir tempomuz var. Yarış hızımıza odaklamalı ve grid boyunca ilerlemeye calışmalıyız. Sebastian son yarışlarda bu şekilde olmasa bile arkadan iyi şekilde yukselebileceğini gosterdi. Yani yarın iyi bir yarış yapabileceğimize eminim. Bence şimdi iyi bir sonuca karşı daha fazla aclık hissediyoruz." yanıtını verdi. Vettel son sıradan başlayacağı icin Ferrari guc unitesinde değişikliğe gitmeyi secebilir. Bu konudaki soruya Binotto, "Bunu yapmak zorunluluk değil ama tum cozumleri goz onunde bulunduracağız. Şimdi sadece olanlara odaklandık ven eler olacağını goreceğiz. Ama tum olasılıkları da goz onunde bulunduracağız." şeklinde yanıt verdi.