Mercedes, Almanya GP oncesinde pole pozisyonunu elde eden Lewis Hamilton’ın yerini, hasta hissetmesi nedeniyle sıralama turlarında Esteban Ocon ile doldurmaya karşı hazırlıklı olduğunu acıkladı. Hamilton, son antrenman seansı oncesinde hasta hissetmiş ancak daha sonra Ferrari’lerin sorun yaşadığı sıralama turlarında pole pozisyonunu elde etmişti. Sağlık durumu sorulduğunda Hamilton, “Bu sabah iyi hissetmiyordum, biraz boğazım ağrıyordu.” “Bu yuzden seansa cıkamama ihtimalime karşı hazırlıklıydık ve en kotu ihtimalle yedek surucuyu araca gecirecektik. Ancak devam edebildik.” “Takım, sıralama turlarında zamanlama konusunda harika bir iş yaptı ve bizi doğru zamanda piste cıkarttı. Ferrari’ler sorun yaşadı. Bu, son seansta mucadele edeceğimiz isimler konusunda biraz farklılık yarattı.” “Yine de iyi bir hıza sahip olduğumu duşunuyorum, belki de Leclerc’le cok yakın olacaktık, kim bilir? Butun hafta sonu boyunca cok hızlılardı. Ancak attığım turlardan cok memnunum, ozellikle de Q2 sonrasında.” “Takım cok sıkı calıştı ve 125. yılımızı kutladığımız bu hafta sonunda pole pozisyonu almamız gercekten harika. Hafta sonuna daha iyi başlayamazdık.” şeklinde konuştu. Pazar gunku en buyuk tehdidin ne olacağı sorulduğunda Hamilton, “Sanırım hava durumu olacak, tehdit olabilir. Bugun bile yağmurun yağabileceği soylenmişti ve yarın da potansiyel olarak yağabilir gibi gorunuyor. Uzun suruşlere bakmadım ve diğerlerinin uzun suruşlerde ne kadar guclu olduklarını bilmiyorum. Ancak geciş icin en kolay pistlerden birisinde değiliz.” “Eğer dunku gibi sıcaklıklar olursa oldukca zorlu bir yarış olur ve muhtemelen daha fazla pit stop olur.” “Eğer sıcaklıklar bugunku gibi olursa ve sonradan yukselirse yine zorlu olur. Asıl zorluğun, her şeyi bugunku gibi yonetmek olacağını duşunuyorum.” dedi.