Max Verstappen, Mercedes'in aksine yarışa daha yumuşak lastiklerle başlayacak olmasını "uzuntu verici" olarak yorumladı. Max Verstappen, Red Bull Racing RB15 Max Verstappen, Red Bull Racing RB15 Max Verstappen, Red Bull Racing RB15 Max Verstappen, Red Bull Racing RB15 Max Verstappen, Red Bull Racing Max Verstappen, Red Bull Racing RB15 Carlos Sainz Jr., McLaren MCL34, Max Verstappen, Red Bull Racing RB15, Lando Norris, McLaren MCL34, Alexander Albon, Toro Rosso STR14, Nico Hulkenberg, Renault F1 Team R.S. 19, Pierre Gasly, Red Bull Racing RB15 Max Verstappen, Red Bull Racing RB15, Pierre Gasly, Red Bull Racing RB15 Hollandalı pilot sıralama turlarında guclu bir performans ortaya koydu ve iki Mercedes surucusunun arasına girerek yarışa ikinci sıradan başlama hakkı elde etti. Bununla birlikte genc pilot ikinci seansta guc unitesi sorunu yaşayınca pite geldi ve ikinci denemesinde daha yumuşak lastiklerle son bolume kaldı. Bu da Mercedes'ten daha sert lastiklerle yarışa başlayacağı anlamına geliyor. Pole pozisyonuna inanıp inanmadığı sorusuna Verstappen, "Bir şey soylemek zor. Gorduğunuz gibi ilk bolumde Ferrari oldukca rahattı ve ucuncu bolumde farkın daha da buyuk olacağını biliyorsunuz. Bir şekilde geride kalmaları iyi oldu. Kendi acımdan bakarsam Q1'den Q3'e kadar yol tutuş kaybı yaşamaya başladım. Q3'te hicbir zaman Q1'deki kadar yol tutuş yoktu ve kayıp yaşadım. Elbette ısınıyordu ancak bana daha fazla zarar veriyordu. Yine de ikinci olmayı başardık ve bence bu iyi bir şey. Bundan mutluyuz." "İkinci bolumunde başında bir sorunumuz vardı. Başlar başlamaz guc kaybı yaşadım ve turun mahvolduğunu anladım. Ben de yavaşladım. Her şeyi kontrol etmek icin pite geldim ve tekrar piste cıktım. Tabii ki diğer lastikleri kullanmak zorunda kaldım, bu uzun verici cunku diğerleriyle denemek yapmak isterdim. Ama boyleydi ve bununla yaşamalıyız. İkinci bolumdeki ikinci denememde ve Q3'te sorun yoktu." "Turbo gecikmesiyle ilgili bir sorunumuz da vardı. Silverstone'la aynı olup olmadığını bilmiyorum fakat benzerdi. Takım bunları cozmek icni cok calışıyor. Q3'te bir problem değildi. Bence bunu geride bıraktık." cevabını verdi. Hamilton'ı zorlayıp zorlamayacağı sorusuna Verstappen, "Maalesef hava yarın 24 ya da 25 derece civarında olacak. Bu yuzden yeterince sıcak bir yarış olmayacak. Normalde hep yarışta daha rekabetci oluruz. Neler olacağını goreceğiz." "Yarışa farklı bir lastikle başlayacağız. Bu yuzden nasıl olacağını gormek icin beklememiz gerekiyor. Ama evet, umarım onu takip edebilirim ve ona meydan okuyabilirim. Bunu yaparsak guzel olacak." "Lewis'e yakınız ve bu sonuc sadece motorda değil, şasi tarafında da gelişim kaydettiğimizi gosteriyor. Guncellemeler getiriyoruz ve aynı zamanda ayarlar acısından da arac hakkında daha fazla şey oğreniyoruz. Orada biraz daha fazlasını bulmak bizim icin iyi bir şey." "Elbette bazen bazı pistlerde biraz daha iyi geciyor. Bugun genel olarak bizim icin iyiydi. Farkı kapatmak icin calışıyor cunku arada fark var. Tum calışıyoruz ve bugunden oldukca memnun kaldım." şeklinde cevap verdi.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen, yarışa daha yumuşak lastiklerle başlayacağı icin uzgun