Almanya Grand Prix'si oncesinde pole pozisyonunu elde eden Lewis Hamilton, Ferrari'nin cok hızlı olduğu hafta sonunda bunu nasıl başardıklarını bilmediğini soyledi. Hockenheim pistinde gercekleştirilen sıralama turlarından sonra konuşan Hamilton, aracın iyi hissettirdiğini ve pole pozisyonunu elde ettiği icin mutlu olduğunu soyledi. “Bunu nasıl yaptık bilmiyorum. Ev yarışımız olduğu icin onemli bir yarış. Ayrıca motor sporlarında 125. yılımız olduğu icin bu inanılmaz.” “Ferrari bu hafta sonu genel olarak hızlıydı ve bizim de guncellemelerimiz vardı. Arac genel olarak iyi hissettiriyordu ve Ferrari farklı bir seviyedeydi.” “Bu pist, her yıl giderek daha da hızlandı. İlk virajı ve 12. virajı neredeyse fren yapmadan donebiliyoruz. Gercekten zorlayıcı bir tur. İlk turum cok iyiydi, ikinci turda ise bazı yerlerde daha iyiydim.” Yarışa Hamilton'ın yanından ilk cizgide başlayacak olan Red Bull surucusu Max Verstappen ise son turunda hata yaptığını ancak yine de sonucun iyi olduğunu belirtti. “İlk seansta oldukca muhafazakar başladığımı duşunuyorum. Ancak son seansa doğru biraz yol tutuş kaybettim.” “İkinci sıradan memnunum. Cokca Hollandalı taraftar gormek harika. İlk cizgide olduğum icin mutluyum ve yarın her şey mumkun.” “Daha yakın olabilirdik ancak pole pozisyonunu alabilirdik demiyorum. Sekizinci virajda dışarı taştım ve arka tarafı kaybettim ancak dediğim gibi iyi bir sonuc.” Yarışa 3. sıradan başlayacak olan Valtteri Bottas ise hayal kırıklığı yaşadığını belirtti. “Yarın hava durumu buyuk bir rol oynayacak. Hayal kırıklığına uğradım, ozellikle de frenlemede sıkıntı yaşadım. Her şeyin iyi olduğundan emin olmalıyım.” “Ferrari burada cok hızlıydı. Buraya gelirken onları yenmenin cok zor olduğunu biliyorduk.”