Charles Leclerc, Almanya GP'deki felaketin ardından Ferrari Formula 1 takımının mevcut durumu hak etmediğini soyledi. Ferrari, sıralama turları oncesindeki tum antrenman seanslarını ilk sırada tamamladı fakat Sebastian Vettel soğutma sorunu yaşayıp ilk bolumde elenirken, Leclerc son bolume kaldı ancak yakıt pompası sorunu nedeniyle piste cıkamadı. Yarışa onuncu başlayacak Leclerc, "Başlangıcta aractayken Seb icin uzgundum. Bir arac sorun yaşadığı zaman durum uzucudur, ama biz de soru yaşayınca durum daha da kotu oldu." "Acıkcası tum takım icin cok zor bir gundu. Baku'de herkes pole beklerken kaza yaptığımda bu olmuştu ve bugun yine oldu." "Her iki arac icin de durum oldukca zor ve takım bunu hak etmiyor." dedi. Leclerc, sıralama turlarının ilk bolumunde zirvede yer aldı ancak ikinci bolumde Lewis Hamilton kendisini gecti. Bununla birlikte Monakolu surucu, sorun yaşamasaydı pole pozisyonunu alabileceğini duşunuyor. "Kesinlikle cok iyi bir tempomuz vardı. İkinci bolumde lastikleri biraz korumak zorundaydık, bu yuzden ucuncu bolum icin kendime guveniyordum. Maalesef ne kadar hızlı olduğumuzu gosterebilecek bir tur atamadık. Ama kesinlikle en iyi fırsatlarımızdan birisiydi." Takım arkadaşı Vettel ise sorunu kendi evindeki yarışta yaşadığı icin uzgun olduğunu soyledi. "Ozellikle buradayken ve ozellikle de arac iyiyken bunu yaşamak cok acı ve hayal kırıklığı yaşamama sebep oluyor." "Dun iyi hislere sahiptim. Bu sabah daha iyiydim, ama her şeyi bir araya getiremedim. Bu yuzden gercekten iyi bir şansa sahip olduğumuzu duşunuyordum." "Elbette asla bilemezsiniz ama bana kalırsa pole mumkundu. Arac iyiydi ve bazı değişiklikler yapmıştık. Bu yuzden oğleden sonra harika olmalıydı ama oyle olmadı." Leclerc, pazar gunu Ferrari'yi mutlu etmek icin agresif olmayı planlıyor. "Bu bazen yarışın bir parcası oluyor ve bu anlarda guclu kalmamız gerekiyor. Takımın da guclu kalması cok onemli. Gulumsemeye devam etmeliler ve yarın harika şeyler yapabileceğimiz konusunda kendimize guveniyorum." "Sonucta iyi bir aracımız var. Kolay olmayacağını biliyorum fakat onlara gulumseyecekleri bir şeyler vereceğim." İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc: Ferrari bu sonucu hak etmedi