Daniil Kvyat, ucuncu sırada tamamladığı yarışın ardından cok mutlu olduğunu ve bunun hayatının en iyi yarışı olduğunu soyledi. Third place Daniil Kvyat, Toro Rosso celebrates with his team in Parc Ferme Daniil Kvyat, Toro Rosso STR14 Max Verstappen, Red Bull Racing, second place Sebastian Vettel, Ferrari, third place Daniil Kvyat, Toro Rosso Daniil Kvyat, Toro Rosso STR14 Daniil Kvyat, Toro Rosso STR14 Daniil Kvyat 14. sıradan başladığı Almanya GP'de cok guclu bir performans sergiledi ve ikinciliğe kadar yukselmeyi başardı. Son bolumde Sebastian Vettel dışındaki rakiplerine karşı yerini korumayı başaran Rus pilot, damalı bayrağı ucuncu sırada gordu ve Toro Rosso'ya 2008 İtalya'dan sonraki ilk podyumunu getirdi. Kvyat, yarış sonrası verdiği demecte bunun "hayatının en iyi yarışı" olduğunu soyledi. Kvyat, "Muthiş bir yarıştı. Bana bu tamamen olağandışı gibi geliyor. ama mukemmel bir sonuc yakaladık. Sebastian'ın Monza'daki podyumundan beri 11 yıldır podyum alamıyorduk." "Bu 11 yıl sonraki ilk podyum. Harika bir gundu. Cok mutluyum, inanılmaz bir gun ve takımdaki herkese teşekkur ederim." "Durust olmak gerekirse diğer tum podyumlardan farklı. Hayatımın en iyisi. Bu sonucun tarihe gececeğini biliyorum cunku takım uzun yıllardır podyuma cıkamıyordu." "Şimdi bunun gibi yuksek pozisyonlar icin savaşmaya her zamankinden daha cok hazırım." "Cunku bu yıl daha olgunum, daha sakinim. İlk sıralar icin savaşmaya hazırım. Bugun bunu kendime ve herkese gosterdim. Umarım yakında benim icin bir gelenek haline gelecek." dedi. Kvyat, bu sozlerle ne demek istediği sorusuna, "Ben bir şey demedim, sen dedin! Sezon uzun ve gelecek yıl her hafta sonu boyle bir şansım olmasını sağlamak istiyorum." yanıtını verdi. İnternet Haber