Charles Leclerc, Almanya Grand Prix’sinde kaza yapıp yarış dışı kaldığı virajın dışındaki kacış alanındaki duşuk yol tutuşa sahip asfaltın “kabul edilemez” olduğunu soyledi. Leclerc, 15. virajda dışarı taşıp bariyerlere carptığı kazada da “tamamen hatalı” olduğunu belirtti. Ferrari surucusu, lider Lewis Hamilton’ın pite girmesiyle liderliğe yukselecek gibiydi ancak Leclerc kaza yapıp yarış dışı kalmıştı. Daha sonra acıklama yapan Leclerc, “Kendimi hayal kırıklığına uğrattım. Cok buyuk bir hata değildi. Kucuk bir hataydı, bu sezon daha buyuk hatalarım vardı.” “Ancak bu, yaptığım kazayı daha iyi bir hale getirmiyor ancak son iki virajdaki asfaltın kabul edilemez olduğunu duşunuyorum.” “Bu kadar az yol tutuşa sahip olamayız. Diğer suruculerin de aynı yerde dışarı cıktığını gorduk, belki de kuru zemin lastiğiyle orada dışarı taşan tek kişi bendim, ancak 60 km/s hızla giderken bile yol tutuş yoktu.” “Ancak genel olarak bu, hatamı affetmiyor. Tamamen hatalıyım ve bu cok uzucu. Taraftarlar ve takım icin cok uzgunum.” şeklinde konuştu. Yarışa 10. sıradan başlayan Leclerc, kazasından once liderlik mucadelesine kadar yukselmişti. Takım arkadaşı Sebastian Vettel de yarışın son turlarında ikinci sıraya yukselip podyuma cıkmayı başardı. Yarışın ilk turlarında ilk 10’a kadar yukselen Vettel, bu noktadan sonra yarışın son bolumune kadar pozisyon kazanmakta zorlanmıştı. Vettel, “Yukselmem biraz zaman aldı. Bir sorun yaşadığımı duşunmuyorum ancak geciş lastikleriyle fazla yukselemedim. Ancak daha sonrasında ritmi yakaladım ve bu yuzden iyi bir gun olduğunu duşunuyorum.” “Yarışın buyuk kısmında sakin kaldım. Uzun bir yarıştı. Max’e tebrikler, harika surdu. Bizim icin yarış sadece onumuzdeki aracları tek tek gecmekle ilgiliydi.” “Son guvenlik aracından once biraz daha hızlı olduğumu fark ettim ve gecişleri yaptığım icin memnunum.” “Sonlarda biraz daha hızlıydım ve gecişleri iyi zamanlayabildim. Bircok surucunun ilk virajda temkinli surduğunu gordum ve bu yuzden sonraki duzluk icin DRS mesafesine girmek icin her şeyimi verdim.” ifadelerini kullandı.