Valtteri Bottas, aracı cok fazla zorladığını ve sonrasında kontrolu kaybettiğini soyledi. Valtteri Bottas, Almanya'da inişli cıkışlı bir yarış gecirdi ve bir noktada podyumun dışına kadar duştu. Fin pilot, Daniil Kvyat ve Lance Stroll'u gecmek icin zorladığı esnada aracının kontrolunu kaybetti ve bariyerlere carptı. Bottas, podyuma cıkabilmek adına aracı cok fazla zorladığını kabul etti. "Bugunden cok fazla ders cıkardım. Takım saldırmamı soyledi ve ben de podyuma cıkabilmek adına tum gucumle saldırdım." "Tabii ki bunu yaparken biraz fazla abarttım. Aracın arkasının kontrolunu kaybettim. Benim hatamdı. Belki de biraz daha temkinli olmalı ve bir fırsat beklemeliydim." "Ama eğer zorlamasaydım muhtemelen podyuma cıkma şansını kaybedecektim. Ne olursa olsun bugun en az birkac onemli puan kazanabilirdim. Hic şuphe yok ki bugunden pek cok ders cıkardım." "Bu tarz durumlarda hata yapmak son derece kolay. Her zaman hatasız bir yarış cıkarmak icin caba gosteriyorum ama bugun yanlış zamanda yanlış yerde yanlış bir hata yaptım. Bu da benim icin yarışın sonu demekti."
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Bottas: Takım bana zorla dedi ben de zorladım