Vettel: Coulthard yaklaşımını kullandım
Spor Haberleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Vettel: Coulthard yaklaşımını kullandım
-
17-10-2019, 13:50:41Sebastian Vettel, Almanya GP'deki değişken şartlarda "Coulthard yaklaşımını" kullandığını soyledi. Sebastian Vettel, 20. sıradan başladığı yarışın ilk turlarında ilk 10'a kadar yukselmeyi başardı ancak bir noktada Kimi Raikkonen'in arkasında kaldı. Alman pilot, kuru zemin lastiğine gectiği son bolumde performansını onemli oranda arttırarak ikinci sırada finiş gordu. Toplamda 18 sıra kazanan Vettel, "Sakin bir suruş cıkardım. Yarışın başlangıcından, iyi bir ilk tur gecirmeme rağmen pek memnun değildim. Nasıl yukseleceğimi duşunuyordum, aksi halde yarış elimizden kayıp gidecekti." "Guvenlik aracı girdi ve herkes pistten cıkmaya başladı. Ama ben David Coulthard'ın yaklaşımını kullanmanın daha iyi olacağını duşundum. O cok muhteşem bir suruş yapmazdı, ama boyle şartlarda hep hızlıydı ve doğru anda olması gereken yerlerde olurdu." "Bu yarışta temel şey bitiş cizgisine ulaşmak ve doğru zamanda zorlamaktı. Pist kurumaya başladığında, yani yarışın son bolumunde aracta kendimi daha guvende hissettim. İlk viraj kolay değildi, coğu pilot orada sorun yaşadı. Ben de daha dikkatli olmaya karar verdim." "Aynı zamanda hep DRS bolgesinde kalmayı başardım, sonunda geciş yapmak oldukca kolaydı, bu yuzden mutluyum." "Yarış her acıdan cok zordu. Cok fazla karar almak zorundaydım. Coğu doğruydu, bazıları ise yanlıştı. Ama genel olarak cok memnun kaldım." "Dunun ardından bu sonuc mutluluk verici. Cok buyuk bir destek hissettim ve geciş yaptığım seyircilerin koltuklarından fırladıklarını gordum. Bunu gercekten cok sevdim!" "Yarış cok uzundu, neredeyse iki saatten fazla surdu. Gerilerdeyseniz yarışın devam etmesini istersiniz. Ama ondeyseniz mumkun olan en kısa surede bitmesi icin sabırsızlanırsınız." İnternet Haber. __________________