Lewis Hamilton, Almanya Grand Prix’sinde liderlikten puan barajının dışına duşmesiyle hayal kırıklığı yaşadığını ancak takım olarak bir arada kalacaklarını soyledi. Mercedes surucusu, yağmurlu yarışın ilk bolumlerini lider goturmuş ancak guvenlik aracı periyodunda pist dışına cıkarak bariyerlere temas etmiş ve on kanadına hasar vermişti. Daha sonra hasarlı on kanadını değiştirmek icin pite gelen Hamilton, uygun şekilde pite girmediği icin 5 saniye zaman cezası almış ve cok uzun suren piti yuzunden de buyuk zaman kaybetmişti. Yarışın sonlarında kuru zemin lastiklerine gecerken bu zaman cezasını ceken Hamilton, daha sonra ilk virajda yuksek hızda bir de spin atmış ve yarışı puan barajının dışında kapatmıştı. Kanadını kırdıktan sonraki uzun pit stopunda ne duşunduğu sorulduğunda Hamilton, “Durust olmak gerekirse hatırlamıyorum. Muhtemelen hata yaptığım icin kendime kızgındım.” “Ancak bu nihayetinde yanlış giden şeylerin birleşimiydi.” “Lider giderken buyuk hayal kırıklığı yarattı ve uzucuydu. Bir bolumde 8 saniye ondeydim ve her şeyi kontrol altında tutuyordum.” “Boyle şartlarda başınıza her şey gelebilir, domino etkisi gibiydi.” “Ancak birlikte kazanır, birlikte kaybederiz. Bu, bir hafta sonunun nasıl kolayca yanlış gidebileceğini gosteriyor. Ancak beraberiz, birlikteyiz.” “Donum noktası, pist hÂl ıslakken kuru zemin lastiğine gecmemiz oldu.” “Beni pite aldıklarında yağmurun yağdığını gorebiliyordum.” “Ancak onlar genellikle benden daha fazla bilgiye sahip oluyorlar ve ben geciş lastikleriyle devam edelim deseydim ve yanlış karar olsaydı pahalıya mal olabilirdi.”
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: Birlikte kazanır, birlikte kaybederiz