Charles Leclerc, yarışın ardından verdiği demeclerin yanlış anlaşıldığını soyledi. Charles Leclerc, Ferrari SF90, crashes out of the race Charles Leclerc, Ferrari SF90, loses control and crashes out of the race Charles Leclerc, Ferrari SF90, loses control of his car Charles Leclerc, Ferrari SF90, loses control of his car and crashes out of the race Charles Leclerc, Ferrari, climbs out of his car after crashing out Charles Leclerc, Ferrari, walks away from his car after crashing out of the race Charles Leclerc, Almanya Grand Prix’sinde kaza yapıp yarış dışı kaldığı virajın dışındaki kacış alanındaki duşuk yol tutuşa sahip asfaltın “kabul edilemez” olduğunu soylemişti. Monakolu surucu, "Kucuk bir hataydı, bu sezon daha buyuk hatalarım vardı. Ancak bu, yaptığım kazayı daha iyi bir hale getirmiyor ancak son iki virajdaki asfaltın kabul edilemez olduğunu duşunuyorum. Bu kadar az yol tutuşa sahip olamayız. Diğer suruculerin de aynı yerde dışarı cıktığını gorduk, belki de kuru zemin lastiğiyle orada dışarı taşan tek kişi bendim, ancak 60 km/s hızla giderken bile yol tutuş yoktu.” demişti. Ancak Monakolu surucu demek istediğinin bu olmadığını dile getirdi. "Acıkcası 'Leclerc hatalarının ustunu ortuyor' gibi başlıkların gorunmesini istemiyorum... Sosyal ağlarda pist dışındaki bolumun cok kaygın olduğu icin mutlu olmadığım gibi yorumlar gordum. Ama soylemek istediğim şey bu değildi. Pist dışı cok kaygandı ama kendim hata yaptım." "Takımdan ve fanlardan ozur dilerim. Bunun olması uzucu. Bugun cok buyuk bir şansımız vardı." "Pistin dışındaki bolumun cok ıslak olduğunu biliyordum. Bir noktada neredeyse aracın kontrolunu kaybetmek uzereydim, neyse ki o an aracı toplamayı başardım." "Yol tutuşun cok duşuk olduğunu biliyordum ama biriken su miktarı beni şaşırttı. Her şey bir anda cok kotu şekilde gitti." Diğer tarafta Leclerc, takımın gelişiminden memnun. "Bir onceki sıralama turlarında ozellikle sırlama turlarında rekabetciydik. Bu seviyede olduğumuz icin cok mutluyum. Gecen hafta sonu soylediğim gibi, ozellikle kuru zemindeki yarış performansımız uzerinde calışmalıyız." "Bugun yarış, hata yapıncaya kadar cok iyiydi. Cabalarımız boşa gitti ancak o olaydan once cok buyuk bir tempo yakaladık. Talihsiz bir sonuc oldu, ancak bu hafta sonu cok olumlu anlar vardı."
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc: Sozlerim yanlış anlaşıldı