Kawasaki'nin Suzuka 8 Saat yarışında Toprak Razgatlıoğlu'na gostermiş olduğu yaklaşım, genc surucumuzu ve kendisinin her zaman destekcisi olan Supersport şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nu kızdırdı. FIM Dayanıklılık Şampiyonası'nın unlu Suzuka 8 Saat yarışı icin Kawasaki'nin yarış kadrosuna alınan Toprak Razgatlıoğlu, yarışta yarışma şansı bulamamıştı. Kawasaki, 8 saat boyunca Dunya Superbike serisinde kendisi adına yarışan Jonathan Rea ve Leon Haslam ile yarışırken Toprak'ı sadece yedek pilot olarak kenarda tuttu. Kawasaki'nin bu niyetini ancak yarış sabahı oğrenen Razgatlıoğlu ve Sofuoğlu, buyuk hayal kırıklığı yaşadılar ancak sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili sert ve muhtemelen ayrılıkla sonuclanacak acıklamalar yaptılar. Sofuoğlu, "Jonathan Rea ve Leon Haslam'a tebrikler. Kawasaki'nin bugunku kararı karşısında hayal kırıklığı yaşıyoruz. Toprak bu yarış icin cok test yaptı ve sıkı calıştı. Pistteki en hızlı ve istikrarlı suruculerden birisiydi. Kawasaki takımı yarışta ona tek tur dahi attırmadı. 8 saat boyunca garajda bekledi. Bu bize karşı bir saygısızlık ve asla kabul edemeyeceğimiz bir şeydi." dedi. Buna ek olarak Sofuoğlu, Turkce olarak "Sana bugun yapılanı kimsenin yanına bırakmayacağız." dedi. Toprak Razgatlioglu, Turkish Puccetti Racing Toprak Razgatlioglu, Turkish Puccetti Racing1/65 Fotoğraf: Gold and Goose / LAT Images Toprak Razgatlıoğlu da kendi hesabından hayal kırıklığını dile getirirken "8 saat boyunca harika yarış cıkaran Jonathan Rea ve Leon Haslam'a tebrikler. Aynı zamanda 26 sene sonra Suzuka 8 Saat'te kazanan Kawasaki takımına tebrikler." "Yarış sonunda gulumsemem cok zordu. Yarışcı arkadaşlarım beni anlayacaktır. Aynı zamanda hayalim olan bu yarışta 8 saat boyunca izlememi sağlayan Kawasaki'ye de teşekkur etmek istiyorum! Bazen işler hayal ettiğiniz gibi olmaz." dedi. Turkce mesajında ise Toprak, "8 saatlik yarışta hic yarışamadım cunku 2 pilotun yarışması yonunde plan yapılmış ve 2 pilottan birisinin ağrısı olursa ya da yorulursa ben yarışacakmışım. Yani yedek surucu olarak orada bulunmuşuz ve ben de bunu pazar sabah oğrendim. Ben yarışacağım diye beni izlemek icin sabah 5'te kalkan herkes gibi ben de uzgunum. Sadece bu senenin bitmesini bekliyorum. Başta Kenan Sofuoğlu abim olmak uzere beni yalnız bırakmayan herkese teşekkur ederim." dedi. Turkish Puccetti Racing ile Kawasaki motosikletiyle Superbike'ta mucadele eden Toprak, son donemin en formda isimlerinden birisi. Bircok yarışta Jonathan Rea ile galibiyet mucadelesi veren ve 191 puan 6. sırada yer alan Toprak, bu sene 7 defa podyuma cıkmayı başardı. Toprak'ın Red Bull ile olan bağı nedeniyle Monster ile anlaşması bulunan Kawasaki fabrika takımında yarışmasının zor olabileceği duşunuluyordu. Suzuka'da yaşananların ve tarafların yaptığı acıklamaya bakarsak, gelecek sene Toprak'ı artık Kawasaki motosikletinde gormeyeceğiz. Kawasaki dışında Superbike'da Yamaha, Ducati, Honda ve BMW mucadele ediyor. İnternet Haber