Alex Albon, Almanya GP'nin son bolumunde Lewis Hamilton'la mucadele etme hedefinin olmadığını ancak kendisinin buna zorlandığını, sonucunda cok pozisyon kaybettiğini soyledi. Toro Rosso'nun caylak pilotu, yarışın kaos dolu orta bolumunde sorunlardan uzak durarak 5. sıraya kadar yukseldi ve Renault pilotu Nico Hulkenberg'in 40. turdaki spini sonucu 4. sıraya yukseldi. O esnada Albon, 3. sıradaki Hamilton'ın yaklaşık 10 saniye arkasındaydı ancak guvenlik aracı periyodu farkların kapanmasına neden oldu. Bu sayede Albon'un hem onundeki Hamilton hem de arkasındaki Carlos Sainz ile farkı kapandı. Hamilton, lastiklerinin kotu durumda olduğunu belirtse de 5 saniye cezası olması nedeniyle Mercedes bunu son secenek olarak gordu. Bu yuzden Albon, yarış yeniden başlarken zorlamak zorunda kaldı. Albon, "Yarışın coğunda cok sağlam bir şekilde beşinci sıradaydık. Performansımız gercekten orada olmamızı sağlıyordu." "Bizi oyunun dışına iten şey, Lewis ile mucadele etmeye zorlanmamız oldu. Gercekten bunu istemiyordum ancak o bir hata yaptı. Onun icin 'O gercekten benim yarışımın icerisinde yok' diye duşunuyordum ve daha cok arkamdaki Carlos'tan endişe duyuyordum." "Ancak o zaman 'Tamam, başlıyoruz, mucadele edeceğiz' dedim. O esnada birkac pozisyon kaybettim." dedi. Albon, yeniden startta Hamilton'ın 3. virajda sendelemesinden faydalanarak U viraja gelirken atak yaptı ancak o zaman Sainz ve Antonio Giovinazzi'ye gecilmekten kurtulamadı. Albon, "Hamilton'ı gecmek istemiyordum ancak bunu denemek zorunda kaldığım durumda kaldım." "Bu yuzden birkac sıra kaybettim ve bizden daha iyi lastikli pilotlar fena gectiler." dedi. Albon, yarışın sonunda Magnussen ve Pierre Gasly'i gecti ve sonunda 6. olmayı başardı. Albon, "Durust olmam gerekirse bu tuhaf bir duygu. 6. olduğum icin biraz hayal kırıklığı yaşıyorum." "Bu konuda suclanacak birisi yok. Arkadakiler risk alabileceklerini biliyordu ve bu işe yaradı." dedi. İnternet Haber. __________________