Leclerc: Her şeyi cope attım
Spor Haberleri0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc: Her şeyi cope attım
-
17-10-2019, 13:49:36Charles Leclerc, Ferrari'nin Almanya'da galibiyet icin yarışabilecek durumda olduğunu fakat kendisinin bu şansı cope attığını soyledi. Leclerc, Hockenheim'daki ikici sanal guvenlik aracı periyodunda ikinci sırada ilerliyordu ve Ferrari'nin stratejisi sayesinde 10. sıradan iyi bir yukseliş gercekleştirmişti. Kuru zemin lastiğine gecen Leclerc, o noktada yarış lideri Lewis Hamilton'a yaklaşıyordu ancak pist dışına taştı ve duşuk yol tutuşla birlikte bariyerlere carptı. Leclerc boylelikle 10. olduğu sıralama turlarının ardından finiş goremeyerek hayal kırıklığı yaşadı. Sebastian Vettel ise 20. sıradan başladığı yarışta ikinci sırada finiş gordu. Leclerc, hafta sonuna dair pozitiflikler sorulduğunda şoyle dedi: "Hızlıydık. Fakat sıralama turlarına girerken işler yolunda gitmedi ve takım icin uzuntu vericiydi." "Yarışta her şeyi doğru yaptılar, strateji harikaydı. Beni galibiyet savaşının icerisine soktular ve ben ise her şeyi cope attım." "Bu yuzden hem onlar hem de beni destekleyen fanlar icin cok uzgunum." "Cok hızlıydık. Gercekten cok uzgunum, ozur dilemek şu noktada hicbir anlam ifade etmiyor cunku artık cok gec. Ama hem fanlar icin hem de tum takım icin uzgunum." "Bu uzuntu verici. O ana kadar yarış harikaydı. Bence her şey cok duzgun gitti. Bir hata her şeyi cope atmak icin yeterliydi ve oyle de oldu." Leclerc yaptığı kazada tum sorumluluğu ustlendi. "Kabul etmem gerekiyor ki, benim acımdan kerbun dışında boyle bir asfalt olması kabul edilemez. Islaktı ve caresizdik. Bu işi tehlikeli yapıyor. Belki de 70 km/s veya bu civarda gittim. Aracın kontrolunu kaybettim ve bu bir Formula 1 pistinde olmaması gereken bir şey. Yine de tum sorumluluğu ustleniyorum. Bu benim hatamı orten bir bahane değil. Ama bu asfaltın Formula 1 pistinde olmaması gerekiyor." İnternet Haber. __________________