Hayden Paddon, WRC'ye donuş umutlarını mahveden test kazasının ardından kazadan kacınmasının neredeyse imkansız olduğunu soyledi. Paddon gecen yılki Avustralya Rallisi'nden bu yana ilk WRC mucadelesine bu hafta sonu cıkacaktı ancak pazartesi gunu M-Sport Ford Fiesta WRC'sini bir kayaya carptı ve pistten cıktı. Kazanın ardından Paddon'ın aracı cok buyuk bir hasar aldı ve Yeni Zelandalı surucunun bu hafta sonu Finlandiya Rallisi'ne katılma umutları sona erdi. Motorsport.com'a konuşan "Kazadan sonra bazı şeyleri duşundum ve kendime 'Neyi farklı şekilde yapardım?' diye sordum. Cevabım aslında 'Hicbir şey' oldu. Bu kabul etmesi gerekten cok zor olan şeylerden birisi." "Viraj tam gaz gecilen bir viraj fakat goruş, kucuk bir tepe yuzunden iyi değil. Bu hızda gidiyorken yarım metre bile olsa hareket ederseniz, sonunda bittiniz demektir. Aracı hemen kenardaki kayaya carptık ve o da bizi doğrudan ağaclara fırlattı. Bu hızda, boylesine dar bu yolda yapabileceğiniz hicbir şey olmuyor." "Cok sinirlendim ve bağırdım. Cunku Finlandiya'ya hem mental hem de fiziksel anlamda cok iyi bir seviyede geldim. Gercekten bir ralli icin hic bu kadar hazırlıklı olmamıştım." dedi. Paddon, Hyundai'nin Sebastien Loeb ile anlaşmasının ardından bu yıl serbest kaldı. Koreli ekip, bu yıl Finlandiya icin Craig Breen'i tercih etti ve Paddon'a anlaşma teklif etmedi. Bu yıl Asfa-Pasifik Ralli Şampiyonası ve Yeni Zelanda etkinliklerine odaklanırken, 2020'de M-Sport'la WRC'ye donmeyi hedeflediğini acıklamıştı. İnternethaber