Williams CEO Adam Parr, asla Ferrari ve Renault'un Formula 1'de yıllardır yasal olmayan araclar kullandığını im etmediğini soyledi ve bu haftaki FIA Temyiz Mahkemesi'ndeki sozlerine acıklık getirmek istedi. Ferrari takım patronu Stefano Domenicali ve Flavio Briatore, Parr'ın soyledikleri karşısında şaşkın kalmışlardı. Parr duruşmada, eğer rakipleri Williams difuzorlerinin yasal olmadığını duşunuyorsa, yıllar boyunca yasal olmayan araclar kullandıklarını da kabul etmeleri gerektiğini soylemişti. Bu gelişmeler sonrasında Parr, ifade ettiği şeyin sadece Ferrari'nin iddiasına karşılık bi cevap olduğunu belirtti. Parr: "Salı gunu mahkemede olanlar konusunda cok koklu bir yanlış anlama olduğunu duşunuyorum." "Davanın bir bolumu bize karşı birden fazla dik bağlantıların kullanımı dediğimiz şeyle ilgiliydi. Aslında bir referans duzleminiz olmalı, plank gibi ve bunun 50 mm yukarısında duzleminizi kurmalısınız. Bu konudaki kilit meselelerden biri: bu ikisi arasında ne zaman bir bağlantınız olacak?" "Esasen basamak duzlem, referans duzleminin sınır cizgisi uzerinde doğrudan gorunur halde olduğunda; bu ikisi arasındaki dik bir bağlantınız olmalı. Bir tane olması gerekmediği apacık. Bu yuzden bu davadaki kilit meselelerden biri, belli noktada eğer bir tane yoksa, tanıma gore birden cok bağlantınız olabilir" "Ferrari'nin davası, sadece bir taneye (dik bağlantı) sahip olabileceğiniz, veya en iyi ihtimalle her bir tarafta birer tane, uzerineydi. Onların sorunu şuydu: yıllar boyunca araclar birden fazla dikey bağlantıya sahipti. Cunku bargeboard veya kucuk kanatcık pervaneler olduğunda on tarafta, bu bağlantıda bir delikleri vardı ve birden fazla bağlantı ortaya cıkarıyordu" "Acık omak grekirse davamız asla onların araclarının yasal olmadığı yonunde değildi. Ferrar'nin, Renault'un veya herhangi bir takımın arasının son 8 senedir yasal olmadığını bir dakika bile ne duşunduk ne de soyledik. Soylediğimiz şey, son 8-9 seneki prensiperi kullandığımızdır" Parr ayrıca bu mesele ile ilgili anlaşmazlığın giderilmesi icin Domenical ile de konuşabileceğini ifade etti. Parr: "Stefano Domenicali, saygı duyacağınız birisi. Onu her zaman inanılmaz derecede dobra bulmuşumdur. Sadece goz alıcı biri değil, aynı zamanda akıllı" "Sanırım benden 1 hafta buyuk ve bazı şekillerde benzer eğitimler aldık, benim aksime F1'de yıllar boyunca calışmış olasına rağmen geri planında hukuk/ekonomi var. Anlaşabileceğiniz, guvenebileceğiniz birisi" "Onceki gorevlerinden onu yıllardır tanıyoruz ve onun takım patronu olduğunda yaptığım ilk şeylerden biri şu: Tim Newton'a (Williams takım menajeri) gittim ve (Domeniali'nin) her zaman guvenebileceği biri olduğunu soyledim. Benimle Stefano veya Ferrari ile Williams arasına herhangi bir anlaşmazlık olduğunu duşunen herkesten nefret ediyorum" TRF1.NET __________________