Williams pilotu Robert Kubica, Almanya GP'deki hava şartları ile F1'deki yağmurlu havalarda suruş yapmanın ne kadar zor olduğunu hatırladığını soyledi. Kubica, gectiğimiz pazar gunu Hockenheim'da 9 sene sonra ilk defa yağmurlu bir yarışa katıldı. Kubica, "Ne kadar sprey olduğunu ve goruşun ne kadar zayıf olduğunu unutmuşum." "Ralli araclarıyla gece siste surduğum olmuştu. Siste farlar yardımcı olmadığı icin ışıkları kapatırdık. Bu cılgınca olurdu. Ancak orada en azından gorebiliyorduk ve etap notlarımız olurdu. Bu acıdan nereye gittiğimizi bilirdik." "Burada, ozellikle ilk turda kolay değildi ve nereye gittiğimi bilmiyordum. Ayağımı gazdan cekiyordum, herkes oyle yapıyordu. Yol tutuşu olmadığı ve aracı pistte tutmakta zorlandığım icin muhafazakar bir şekilde başladım." dedi. 2011'de Kubica'da gecirdiği kazada sakatlanan Kubica, en son yağmurlu yarışa 2010 Kore GP'de katılmıştı. Orada Kubica Renault ile 5. olmuştu. 2018'de yağmurlu yarışlarda guvenlik aracından sonra normal start olması yonunde kural getirilmişti ve bu kural ilk defa Almanya'da uygulandı. Kubica, "Aradan gecen 9 senenin ardından değerli bir deneyim oldu. Uzun zaman olmuştu." "Bu tur koşullarda başınızı eğip sakin kalmanız gerekiyor. Aracların coğu, neredeyse tamamı bizden hızlıydı ancak sınırda surup etrafımızda olanlara bakmamaya calıştık." dedi.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Kubica: Almanya GP'deki goruş acısı, gece rallilerindeki sisten daha kotuydu