Toro Rosso Formula 1 Takımı'nın patronu Franz Tost, Daniil Kvyat'ın Red Bull'a geri donmek icin hazır olduğuna inanıyor fakat baskı altındaki Pierre Gasly'nin daha fazla zamana ihtiyacı olduğundan da emin. Kvyat, Almanya GP'de şok bir podyum elde etmeyi başardı ve Toro Rosso'ya 2008 yılından sonraki ilk podyumunu getirdi. Bu başarı, Max Verstappen'in yanına gecme şansını iyice arttırırken, Pierre Gasly uzerindeki baskı artıyor. Daha once bir sezon Red Bull'da yarışan Kvyat, Verstappen'e yer acabilmek adına Toro Rosso'ya geri gonderildi ve bir yıl sonra programdan cıkarıldı. Sonrasında Ferrari'nin gelişim pilotu oldu ve ardından bu yılın başında Toro Rosso ile yeniden F1'e dondu. Motorsport.com'a konuşan Tost, Kvyat'ın Red Bull'da yarışmaya hazır olup olmadığı sorusuna, "Evet. Cunku artık cok uzun bir zaman gecti ve şimdi cok daha deneyimli. Ne yapacağını biliyor, bunu nasıl yapacağını biliyor. Her şeyi nasıl ele alacağını biliyor ki bu, ileriye doğru atılan başka bir adım." "Her zaman bir pilotu iyice eğitebilmek adına o pilotla uc yıla ihtiyacım olduğunu soyledim. Bunun sebebi buydu ve şimdi Red Bull'da yarışmak icin hazır. Sonucta Red Bull farklı bir seviyede. Şampiyonluk icin mucadele eden ve galibiyetler icin savaşan bir takım." "Orada bundan oturu farklı bir baskıyla karşı karşıya kalırsınız, başka bir seviyede calışmak zorundasınız. Bunu Toro Rosso ile kıyaslayamazsınız." "Daniil, Red Bull'da olduğu donemden daha farklı bir surucu cunku orada daha gencti. Vettel'in Ferrari'ye gitmesinden oturu sadece bir yıl sonra Red Bull'a gecmek zorunda kaldı." "2016'dan bu yana bu surecte cok şey oğrendi. Gecen yıl da Ferrari simulatorunde cok şey oğrendi. Bu yıl şimdiye kadar 11 yarış yaptık ve bu şimdiye kadar cok şey oğrendiği anlamına geliyor." "Ayrıca Daniil cok yuksek bir doğal hıza sahip ve gercekten cok yetenekli bir surucu. Formula Renault'dan veya GP3'ten, ya da Formula 1'deki ilk yılından iyi bir hıza sahip olduğunu zaten biliyorduk." yanıtını verdi. Red Bull'un motor sporları danışmanı Helmut Marko, sezon ortasında Gasly'nin yerini Kvyat'ın alacağını yalanladı ancak Rus pilotun podyumunun Fransız pilot uzerinde baskı yarattığını kabul etti. Tost, kararın Red Bull tarafından verileceğini kabul etse de, Toro Rosso patronu Kvyat ve Alex Albon'ı takımda tutmak istediğini soyledi. Tost, "Red Bull'daki surucu kadrosunun olduğu gibi kalmasını ve suruculerimizin de bizimle devam etmesini umuyorum. Cunku şimdiye kadarki en guclu surucu kadrolarından birisine sahibiz." dedi. Tost, Gasly'i desteklemeye de devam etti. "Hepimiz Pierre'i tanıyoruz. Pierre cok yetenekli bir surucu ve onun seviyesinin cok yuksek olduğunu duşunuyorum. Şimdiye kadar bu yıl şanslı değildi ve performansı kendisinin beklediği kadar yuksek değildi." "Ama bu takımın Max Verstappenn'e yonelik kurulduğunu unutmamalısınız ve o gercekten cok hızlı. Belki de arac Pierre'in suruş tarzına o kadar da iyi uymuyor ve buna alışması gerekiyor." "Ayrıca bu zaman alan bir surec ve Red Bull'un ona zaman vermesi gerektiğini umuyorum cunku performans orada. Er ya da gec bunu gosterecek. Bu konuda bahse girerim."