Dort kez dunya şampiyonu Sebastian Vettel, motor sporları tutkusunun az olduğu bolgeler yerine klasik pistlerin takvimden cıkarılmasını eleştirdi. Sonraki sene icin F1 ile henuz anlaşması bulunmayan Hockenheim’da konuşan Vettel, tarihi pistlerin kaybolmasının “yanlış” olduğunu belirtti. Vettel, “Hockenheim’daki insanları cok iyi tanıyorum.” “Takvimde kalmak icin buyuk caba sarf ediyorlar ve yarışa burada ev sahipliği yapmak icin buyuk bir tutkuları ve istekleri var. Harika bir gosteri sunuyorlar ancak paraları olduğunu sanmıyorum.” “Sanırım gecen sene para kaybettiler ve Mercedes sayesinde yarışa tekrardan ev sahipliği yapabildiler. Gelecek sene icin goruşmelerin nasıl gittiğini ve ne kadar paraya ihtiyacları olduğunu bilmiyorum.” “Sorun, Almanya’nın para odemeye yanaşmaması, bu yuzden dışarıdan insanlara, yatırımcılara ihtiyac var. Hukumet, Hollanda ve diğer yerlerin tersine destek vermekten memnun değil.” “F1’in işleri duzene koyma şeklinin, insanların ne kadar para odediğine bağlı olduğunu duşunuyorum. Ne odediklerine bağlı olmadan, belli yarışları kaybetmemenin onemli olduğunu duşunuyorum.” “Monza olmadan F1 aptalca olur. Buyuk tarihi olan Almanya ve İspanya gibi ulkeleri kaybetmek de yanlış.” “İnsanlar her zaman para ve kÂr elde etmek istiyor, bu yuzden bazı pistlerin diğerlerinden az para odemesi yardımcı olmuyor.” “Spor icin tutkuya sahip olan Almanya, Birleşik Krallık ve diğer ikonik ulkeleri takvimde tutmak onemli.” “Boş tribunler yerine bircok insanın onunde suruş yapmak daha eğlenceli.” şeklinde konuştu.