Red Bull takım patronu Christian Horner, Max Verstappen’in takımdaki geleceği hakkında artık “tamamen rahatladığını” soyledi. Verstappen’in mevcut sozleşmesi 2020’nin sonuna kadar devam etse de, bu sozleşmede belli hedeflere ulaşılamazsa takımdan ayrılabileceği performans maddeleri olduğu oğrenilmişti. Bu performans maddelerinin tam olarak ayrıntıları bilinmiyor, ancak bunun yaz arasından onceki şampiyona sıralamasıyla ilgili olması muhtemel. Bahsi gecen bu şampiyona sırası ucunculuk olabilir ve Verstappen şu anda Sebastian Vettel’in 21 puan onunde ucuncu sırada yer alıyor ve Macaristan Grand Prix’sinde bu pozisyonu kaybetmesi zor gozukuyor. Ancak Verstappen’in teorik olarak takımdan ayrılma ihtimali olsa da, Horner bu sezonki ikinci galibiyetini Almanya’da elde eden Hollandalı surucu hakkında 2020 icin endişe etmiyor. Verstappen’in gelecek sezonda takımda kalacağından ikna olup olmadığı sorulduğunda Horner, “Bunun hakkında tamamen rahatladım.” “Max, takımda surmekten memnun. Elde ettiğimiz gelişimi goruyor.” “Bu konuda bir risk goremiyorum ve yarısına geldiğimiz bu sezonda aractan daha fazla performans almaya odaklanmamız gerektiğini duşunuyorum.” “Şu ana kadar iki yarış kazandık ve birkac podyum da aldık. Bu yarışta Ferrari’nin pitten tehlikeli cıkışının cezalandırılmamasına şaşırdım, bizim Monaco’da yaptığımıza cok benzerdi. Ancak sadece takım para cezası aldı. Monaco’da aynı ceza verilseydi Max’in bir podyumu daha olurdu.” şeklinde konuştu. Horner, Almanya’daki değişken koşulların, Verstappen icin ideal avlanma yeri olduğunu soyledi. “Onun arac kontrolunde harika bir doğal hissiyata sahip olduğunu ve bu koşulları sevdiğini duşunuyorum.” “Her zaman bu koşullarda ustun geliyor ve araca cok guveniyor. Bazı şeyler yaparken lastikleri de aynı anda yonetebiliyor. Bu cok etkileyici.” İnternet Haber