Haas takım patronu Gunther Steiner, takımının 2019 aracının, kariyeri boyunca calıştığı “en garip” arac olduğunu soyledi. Amerikalı takım, Macaristan Grand Prix’sinde Avustralya versiyon arac ile guncel aracı karşılaştırmaya devam edecek ve VF-19 aracının neden yarış temposunda zorlandığı konusunda cevaplar arayacak. Steiner, olanlar karşısında kendisinin ve takımın “şaşkın” olduğunu ve aracın, tek turda gucluyken neden yarışta yavaş olduğunu anlayamadıklarını soyledi. Steiner, “HÂl gridin neresinde olduğumuzu anlayamıyoruz. Bu, calıştığım en garip arac.” “Demek istediğim, sıralama turlarında altıncı veya beşinci oluyorsunuz ve yarışta sondan ikinciliğe duşuyorsunuz. Bu hayret verici.” “Daha once boyle bir şey hatırlamıyorum, bu yuzden de daha zor bir hal alıyor.” “Almanya’da Kevin blokaj yaşamasaydı, Romain ile birlikte kolayca Q3’e kalabilirdi. Ancak yarışta yine yavaştık. Şaşkınım.” “Eğer Melbourne versiyon aracın daha hızlı olduğu sonucuna varmış olsaydık, tamamen Melbourne aracına gecerdik. Ancak bu sonuca varmadık cunku ucuncu antrenman seansında Kevin’in derecesi muthişti. Bu nereden geldi bilmiyorum.” “Potansiyelimizi daha iyi anlamayı zorlaştıran şeyin hÂl lastikler olduğunu duşunuyorum. Arac lastiği bu şekilde etkiliyor. Lastiği calıştırdığımızda iyiyiz ve lastiği neyin calıştırıp neyin calıştırmadığını anlamamız gerekiyor.” “Lastik penceresinin dar olduğunu, nerede calıştığını biliyoruz ve bu değişmeyecek. Bu yuzden neden bazen iyi bazen kotu olduğumuzu anlamalıyız.” şeklinde konuştu. İnternet haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Steiner: 2019 Haas, “calıştığım en garip arac”