Red Bull, Mercedes'in duşuk hızlı virajlardaki guclu performansından oturu Macaristan GP'de zorlu bir gorevle karşı karşıya olduğunu kabul etti. Hungaroring dar, kıvrımlı ve yavaş yapısı gereği Red Bull Honda paketi icin mukemmel bir pist olsa da, takım patronu Christian Horner, en iyi takımlar arasındaki durumun değiştiğini duşunuyor. Horner'a gore Mercedes'in son yıllardaki en buyuk zaafı olan yavaş hızlı pistlerdeki gelişimi, artık Alman ekibin boyle pistlerde guclu performans sergilemesini sağlıyor. Motorsport.com'a konuşan Horner, Red Bull'un bu hafta sonu favori olup olmadığı sorusuna, "Macaristan suruş yapmaktan zevk aldığımız bir pist. Fakat Mercedes'in yavaş viraj performansı cok guclu. Bu yuzden sert bir rakip olacaklarını duşunuyorum." yanıtını verdi. Red Bull, RB15'in son donemde kaydettiği ilerlemeden oturu mucadelede yer alma konusunda umutlu gorunuyor. Bu iyimserlik Max Verstappen'in son uc yarıştaki iki zaferinden kaynaklanıyor. Ancak Horner, Mercedes'le mucadele edebilmek icin daha fazla hız gerektiğini kabul etti. "Aractan daha fazla performans elde ettiğimize inanıyorum. Şasi daha iyi hale geldi, motor daha iyi hale geldi ve bence sezonun ikinci yarısı icin bazı iyi şeyler var." "2019'dan 2020'ye gecişte kurallar istikrarlı olacak ve bu yuzden bu yıl oğrendiklerimizi gelecek yıl da kullanabileceğiz. Bu yone doğru gitmek istiyoruz." Red Bull'un danışmanı Helmut Marko bu yıl beş zafer hedeflemişti ancak Horner ozel bir hedef belirlemedi. "Asla beş galibiyetten bahsetmedim. Bu Helmut'un hedefi ve iyimserliğiydi. İki yarış kazandı ve bu Honda ile ilk yılda harika. Honda'nın bir veya iki yıl once aldığı sonucları duşunduğunuzde onlar icin harika bir sonuc." İnternet Haber