Nico Hulkenberg, Almanya GP'deki hayal kırıklığının "acısını" uzun sure boyunca taşıyacağını kabul etti. Renault pilotu, Hockenheim'daki yarışta ilk podyumunu yakalayabilecek bir pozisyondaydı ancak Charles Leclerc, Lewis Hamilton, Carlos Sainz ve Kimi Raikkonen gibi suruculerin hata yaptığı son virajda aracının kontrolunu kaybedip bariyerlere carptı. Bu durumu yenmesinin ne kadar zaman alacağı sorusuna Hulkenberg, "Sanırım biraz daha vakit alacak. Bu hafta sonu sonu bir kez daha araca binip calışmalıyım. Duşuncelerimi bir kenara bırakmalıyım. Ama Hockenheim'daki acı cok derin." "40 tur boyunca inişler ve cıkışlar vardı. Sanırım o ana kadar oldukca harika bir yarış cıkardım ve takım olarak harika bir iş yaptık." "Strateji ve lastik secimi konusunda tum doğru kararları verdim. Bu sayede o pozisyondaydık. Bu bizim icin oldukca iyi ve sıra dışı bir şeydi. Sonrasında ise neler olduğunu acık şekilde gorduk." yanıtını verdi. Hulkenberg, Hockenheim pistinin o bolumunde neredeyse hic yol tutuş olmadığını soyledi. "Koşullar gercekten cok zorluydu. Herkes araclarını kaybetti ve ben yanlış virajı sectim. Ama pist dışındaki bolumunde normal asfalt olmadığını duşunuyorum. Ne olduğunu bilemiyorum, bunun boya ya da kızaklama olup olmadığını bilmiyorum. Ama yol tutuş sıfırdı. Tekerlek cıkınca o bir saniyede her şeyi denedim ama oyun orada bitmişti." "Pist sınırlarını destekliyorum ve eğer onlara uymuyorsanız bir bedel odemezsiniz. Ama gercek şu ki, oradaki şey her neyse başka hicbir yerde yok. Başka hicbir pistte pu yok. Bu normal veya FIA standartlarında değil." Hulkenberg, Macaristan'da F1 yarış direktoru Michael Masi'yi gormeye gittiğini ve pistin o bolgesindeki mutsuzluğunu dile getirdiğini soyledi. "Geriye donseydik olaylar farklı olurdu. Ama bu bize şu anda yardımcı olmuyor. Onun goruşu şu anda farklı. TV kayıtlarına bakarsanız cok acık. Başka kanıta ihtiyacınız var mı? Sadece resimlere bakmanız yeterli. Orada adeta bir yolcu gibiydi. Hicbir şey yapamadık."