Dunya şampiyonu Lewis Hamilton, McLaren'ın yaşadığı sıkıntılara rağmen, Avustralya Grand Prix'deki mucadelesinin, nicin ısrarlı bir şekilde rekabeti surdurmesi gerektiğini kendisine oğrettiğini soyledi. Melbourne'de 18. cepten start aldığı yarışta podyuma cıkmayı başaran Hamilton, Albert Park'ta alınan puanların şu an icin iyi bir sonuc olduğunu kaydetti. İngiliz surucu, henuz birkac yarış daha kazanmak icin mucadele edecek durumda olamayabileceklerini belirterek, buna rağmen Melbourne'deki performansının, kendisini, mucadeleden hicbir şekilde vazgecmemesinin gerekliliğine ikna ettiğini belirtti. Hamilton, Avustralya GP'ye ilişkin kendi internet sitesinde yazdığı makalede, "Asla, ama asla, asla vaz gecmemeyi oğrendim. Yarışın son saniyelerine kadar mucadele ettiğimizi gectiğimiz yıl Brezilya'da gosterdik. Bunu dun (Pazar gunu) Melbourne'de de birkez daha gosterdik" dedi. Hamilton, "Kokpitte olduğum surece vaz gecmeyeceğim. Mumkun olduğunca sıkı bir şekilde yarışmak istiyorum. Her saniye onumdekine biraz daha yaklaşmak istiyorum. Melbourne, hangi takımın kış sezonun en iyi şekilde gecirdiğine ilişkin bizlere daha net bir fikir verdi" diye konuştu. F1 kariyerinin en buyuk surprizini Pazar gunu podyuma cıkarak yaşadığını da itiraf eden Hamilton, " F1 kariyerim boyunca en beklenmedik sonuclardan biriydi. Evet, ayrıca en iyi suruşlerimden birini de cıkardığımı duşunuyorum. Ben dovuşcuyum. Motorsporları kariyerimin hicbir bolumunde, pist icide, dışında, asla vaz gecmedim. Gecen hafta sonu da bu oldu" ifadelerini kullandı. Hamilton, "Yarışın her turunda cılgınca bastım, surekli aradaki farka bakıyordum. Daha hızlı olmamızı sağlayacak her fırsatı değerlendirmek icin surekli telsizden takımla birlikte calıştım. Benim icin harika bir sonuc oldu. Fakat takımın da ustun bir cabası sozkonusu. Stratejimiz mukemmeldi. Pit duvarından gelen bilgiler muthişti. Herşey gercekten cok iyi gitti" dedi. Kağıt uzerinde bu sonucun zafer icin cok guclu gorunmeyebielceğini belirten Hamilton, "Fakat 18. cepten gelip ucuncu bitirmek, ustelik bunu dediğim gibi olmasını beklediğimiz kadar iyi olmayan bir aracla yapmak, mega bir başarı" diye yazdı. McLaren'ın kazanmak icin cok kısa sure icinde kendini geliştireceğine inancının da tam olduğunu kaydeden Hamilton, "Nasıl kazanacağımızı unutmuş değiliz. Dunya capında bir takımız. Şu an onde değiliz ancak McLaren Teknoloji Merkezi'ndeki herkes, mumkun olan en kısa surede yeniden kazanmamıza yardımcı olacak donanıma sahip" dedi. Hamilton "Startejistlerden, uretim kapasitesine, yonetimden, mekanikerlerine kadar herkes yarışların ve dunya şampiyonluklarının nasıl kazanılacağını biliyor. Bu yuzden, cok yakında yeniden onlerde olaacğımız konusunda kendime cok guveniyorum" dedi. İngiliz surucu ayrıca, "Vodafone McLaren Mercedes'in Formula 1'de dunyanın en guclu takımı olduğunu duşunuyorum. MP4-24'un geliştirilmesine ne kadar kuvvetli bir şekilde odaklandığımızı biliyorum. Bu yuzden performansımızın iyileşeceğine inancım tam" ifadelerini kullandı. TurkiyeF1.com