Rossi İkincilik Mucadelesi Verdiğini Kabul Etti
Spor Haberleri0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Rossi İkincilik Mucadelesi Verdiğini Kabul Etti
-
17-10-2019, 13:33:26Valentino Rossi Katar Grand Prix'inde casey Stoner'ın yakalanamaz olduğunun farkına varmasının ardından ikinciliği korumak icin mucadele ettiğini kabul etti. Ducati pilotu, Rossi'nin startta ikinciliği kaybedip Loris Capirossi ve Jorge Lorenzo ile mucadeler etmesini fırsat bilerek farkı acmıştı. Bununla birlikte Rossi başlangıcta Stoner ile olan farkı iki saniyeye kadar duşurmeyi başarsa da Avustralyalı pilot daha sonra kapanan farkı giderek actı ve yarışı yaklaşık sekiz saniye farkla kazandı. Italia1 televizyonuna konuşan Rossi şunları soyledi: " Uzucu bir durum, Stoner cok iyiyken ilk turda cok fazla zaman kaybettik. fakat ardından farkı kapatmaya başladım ve belki de yakalayabilirdim fakat dunku yağışın ardından asfalt biraz daha agresif hale geldi ve on lastikle bazı sorunlar yaşadım, bu yuzden bu noktada karar vermem gerekiyordu ya kaza yapacaktım ya da vazgececektim." " Bu yuzden duşundum ve limitlerde olduğumuzu biliyorduk ve vazgectim. Stoner'a tebrikler, hızlıydı ve kazanmayı haketti. Bizim tarafımızdan bakarsak ikinci olduk, ne kadar hızlı olabileceğimizi gosterdik bunu Motegi'de goreceksiniz." Rossi yarışın planlandığı gibi pazar gecesi yapılması halinde Stoner’a daha iyi atak yapma şansına sahip olabileceğini duşunduğunu soyledi. “ Stratejiden ote, Stoner ver benim yarışa yaklaşımımız farklı, biz antreman yaparız ve motorun set up’ını hazır hale getiririz. Muhtemelen pazar gecesi daha iyi bir yarış olabilirdi cunku daha iyi bir konumdaydık ve yakındık. Pazar gunku yağmurun ardından asfalt biraz daha agresifleşti ve pazartesi sabahı lastiklerle sorun yaşadık.” “ Stoner starttan itibaren cok hızlı bir şekilde gidip farkı acarken malesef Lorenzo ve Loris ile cok zaman kaybettim. Fakat beş, altı yada yedi tur sonra kendime geldim cunku cok hızlıydım ve oldukca iyi hissediyordum. Farkı iki saniyenin altına kadar indirmeyi başardım ve yarış hala uzundu.” “ Ustuste bircok sorun yaşamamın ardından kaza yapmakla ikincilik arasında karar vermek zorunda kaldım. Yarım tur boyunca bunu duşundum ve ikinci bitirmenin daha iyi bir karar olacağına inandım.” Rossi ayrıca Losail’de son uc senedir kazanan Stoner’ı malup etmenin oldukca zor olduğuna parmak bastı. “Stoner burada her zaman cok hızlı oldu ve gectiğimiz uc yıl burada kazanmayı başardı, bu yuzden maksimum performans verebileceği bir pist. Hızlıyız, oldukca kaliteliyiz, daha iyisini yapabiliriz. Bu yuzden iki hafta sonra Motegi’de goruşeceğiz. Gecen yıl orada cok cok hızlıydım. Bu yıl da aynısı yapabileceğimi bekleyip gorelim.” TRF1.NET __________________