Formula 1 şampiyona lideri ve beş kez dunya şampiyonu Lewis Hamilton, Max Verstappen'in Mercedes'e gelmesi halinde, bunun eşit şartlarda yenebileceğini gosterme konusunda bir fırsat verebileceğini soyledi. Verstappen, 2016 yılında Red Bull'a gecmesinden bu yana yedi yarış kazandı ve 2020 sonuna kadar Avusturyalı ekiple sozleşme imzaladı. Ancak sozleşmesinin erkenden sona ermesine izin verebilecek bir performans maddesine sahip ve bundan oturu Mercedes'ten Valtteri Bottas'ın yerini alabileceği spekulasyonları bulunuyor. Hamilton, Bottas'ın takımda kalmasından memnun olacağını soylese de, Verstappen'in gelişinden cekinmeyeceğini dile getirdi. Macaristan GP oncesi konuşan Hamilton, "Doğruyu soylemek gerekirse bununla ilgili bir sorunum yok. Daha once de soylediğim Valtteri ile calışmayı seviyorum ve eğer Verstappen gelirse bu dinamiğin takım icin calışıp calışacağını bilemiyorum." "Olacağını ve ya da olmayacağını soylemiyorum fakat bazı pozitif şeyler ve bazı olumsuz şeyler gorebiliyorum. Doğrusu birlikte calıştığınız insanlara karşı daima olumlu veya olumsuz şeyler vardır. Fakat bunun hakkında ozel bir fikre sahip değilim." "Bazı acılardan benim icin işe yarayabilir. Şu anda farklı araclarımız olduğu ve onu yenmenin tek yolunun bu olduğu haberlerini goruyorum. Fakat bu (Verstappen'in gelişi) bana durumun boyle olmadığını gosterme fırsatı verebilir." dedi. Hamilton'dan daha guclu olduğu yorumları sorulduğunda ise Verstappen şoyle konuştu: "Bunların hicbirisini ben soylemiyorum. Ayrıca umurumda da değil. Benim icin en onemlisi pist ustunde performans sergilemem." Red Bull pilotu şimdi Almanya'da sezonun ikinci galibiyetini almasının ardından Hamilton'ın 63 puan gerisinde yer alıyor fakat şampiyonluk hakkında duşunmek istemiyor. "Mercedes sezona cok baskın bir başlangıc yaptı ve onları yakalamanın cok zor olduğuna inanıyorum. Zorlayacağız, ama şampiyonluğa bakmıyorum." Hamilton ise Verstappen'in şampiyonluk savaşında yer alıp almayacağını "zamanın gostereceğini" soyledi. "Bence Red Bull harika bir iş cıkardı ve şimdi pek cok yarışta harika bir iş yapıyorlar. Son yarışta cok iyi bir iş yapmadık, aksine kotu bir iş yaptık. Bu da işlerin onlar lehine daha iyi gorunmesini sağladı." "Ama kendimize odaklanmaya devam etmemiz gerekiyor. Başkalarına odaklanıp dikkatimizi dağıtmamalıyız. Bence burada hızlı olacaklar ve muhtemelen Singapur gibi guclu olacakları yerler olacak. Ama genel olarak yavaş yavaş yaklaşıyorlar." "Her zaman farkı kapatmanın onde olmaktan ve lider olmaktan pek cok acıdan daha kolay olduğunu soyledim. Ama evet, yaklaşmaları harika cunku rekabet istiyoruz." İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: Verstappen'in gelişi onu yenebileceğimi gosterme fırsatı verebilir