Formula 1, fazladan bir guc unitesine ihtiyac olmadığını duşunmesi halinde 2020 takvimini 22'ye genişletmeyi planlıyor. İspanya Grand Prix'si 2020 sezonunda Formula 1 takviminde kalmak adına yeni bir anlaşma yapmaya hazırlanırken, takvimin gelecek yıl 22 yarışa cıkma ihtimali artmış durumda. Almanya'nın yeni bir anlaşma yapması pek mumkun gozukmese de, Vietnam ve Hollanda'nın gelişi, Britanya, İtalya ve Meksika'nın yeni anlaşmalar yapması, F1'in yarış takvimini 22 yarışa cıkarma ihtimalini arttırıyor. Fakat takvime fazladan bir yarış eklemek icin takımların desteği gerekiyor ve Haas takım patronu Gunther Steiner, Macaristan GP oncesinde takvimi 22 yarışa cıkarmayı goruştuklerini soyledi. Steiner, konu hakkındaki endişesi sorulduğunda kararın dorduncu bir guc unitesine ihtiyac duyup duymayacaklarına bağlı olduğunu soyledi. Steiner, "Bize soruldu ve ben de goruşumu soyledim. Bana uyar, ama lojistik anlamında cevap bulmak lazım." "Gorevlerimden birisi uc motor kullanabilmek cunku dorduncu bir motor kullanırsak, bu maddi anlamda bizim icin anlam ifade etmez. Aksine bizim icin olumsuz olur. Oyleyse neden bunu yapalım?" "Evet ya da hayır demek gerekiyor ve bu motor ureticilerine bağlı. Uc motorla 22 yarışı tamamlayabileceksek o zaman bana uyar." dedi. Kurallara gore takımlar sezon boyunca uc guc unitesi kullanabiliyor ancak kurallara gore takvim belli yarışın otesine gecerse ekstra bir guc unitesi kullanılmasına izin verilebilir. Steiner, 22 yarış fikrine karşı cıkmasa da, Claire Williams olası maddi risklerden oturu takvimdeki yarış sayısının artmasına sıcak bakmıyor. "Şahsen ben cok daha az yarış gormek istiyorum. Eğer takvime cok fazla yarış eklerseniz, o zaman piyasadaki diğer spor etkinlikleri ve diğer medyaya karşı cok fazla rekabete girip, insanları cok fazla tuketirsiniz." "Diğer bir husus personel. Yani takvimdeki yarış sayısını artırırsanız, takımın performans perspektifi uzerindeki baskı artar ve iş/yaşam dengesi yapmak zorlaşır." "Kucuk takımlar icin, 21 yarışın ustunu iceren bir takımı nasıl yoneteceklerini duşunmek kolay değil cunku değişimli personelle birlikte maliyetler artacak. Orneğin iki yarış muhendisi yerine dort yarış muhendisine ihtiyacımız var. Dunya capında taşıma maliyetleri cok fazla." "Kargolarımızı dunyanın dort bir yanına taşımanın da bir maliyeti var. Bu yarışların kac paraya satıldığını duşunmeniz lazım, Onlar havuza ne kadar para katıyor? Ben daha fazla yarış olmasına karşıyım."
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- F1, motorların omrune bağlı olarak 2020 takvimini 22'ye genişletebilir