Valtteri Bottas, Almanya GP'de yaptığı hatanın Mercedes Formula 1 takımındaki geleceği icin belirleyici olamayacağını duşunuyor. Fin pilot ucunculuk savaşı verdiği Almanya GP'nin son bolumunde aracını kontrolunu kaybetti ve bariyerlere carparak, Lewis Hamilton'la şampiyonada puan farkını kapatma şansını kacırdı. Bottas, 2020'de Mercedes'te yarışacağının henuz garanti olmadığı icin kaza zamanlamasının mukemmel olmadığını kabul etti. Ancak bunun geleceği uzerinde buyuk bir etkisi olmasını beklemiyor. Fin pilot, "Tabii ki bu acıdan durum mukemmel değil, ama bu oluyor. Maalesef yanlış zamanda olan bir hataydı fakat cok zorluyordum, bu da takıma gostermek istediğim şeydi." "Bir hatanın veya bir yarışın hicbir şeyi değiştireceğini duşunmuyorum" "Bunu duşunmemeliyim. Elimden gelenin en iyisini yapmalı ve buna odaklanmalıyım. İyi biri iş yapabileceğimi biliyorum. Bu yuzden bu hafta sonu yapmaya calışacağım şey bu. O yuzden kararla ilgili coğu şey takıma bağlı, neler olacağını goreceğiz. Ama stres yok." dedi. Bottas, Macaristan'da iyi bir performans gostermesi halinde bunun geleceği icin olumlu olacağını soyledi. "Her yarış onemli, ama takımı geleceğiniz hakkında kararlar aldığını bildiğiniz zaman durum cok onemli. Ama soylediğim gibi benim icin hicbir şeyi değiştirmiyor. İlk kez bu pozisyonda değilim, bu yuzden benim icin her zamanki iş olacak." "Kendimi biliyorum ve burada olmayı hak ettiğimi duşunuyorum. Bundan da cok zevk alıyorum. Kazanacak cok şeyim var ve hedeflerimize henuz ulaşamadım. Yani bunu duşunmuyorum. Formula 1'de her yarış cok onemli." Bottas, Almanya GP'de kaza oncesine kadar Hamilton'ın aynı yerde spin attığını bilmediğini soyledi. "Bundan haberim yok. Yarışta cok şey oldu. Bu yuzden takım bana neyin bilgisini vereceği veya neyi bilmem gerektiği konusunda bir filtreleme yaptı. Cunku bu şartlarda zihinsel olarak daha fazlasını yapmalısınız ve ihtiyacım olan şey hata yapmamaktı." "Yani bu bilgiye sahip değildim. Şimdi geriye donsek belki de bu bilgi iyi olurdu." "Aslında sadece kazayı tepe kamerasında gorduğum zaman kuruyan cizgiyi ve dışarıdaki ıslak bolumu gorebiliyordum. Bu aracta gorunmeyen bir şeydi." "Bu ilk hayal kırıklığım değil, sonuncusu da olmayacak. Size bağlı, cunku suruş hatalarınız her zaman sizin icin acı verici olur. Buyuk bir şey değil, ama sonucu buyuk oldu."