Ferrari, Simone Resta'nın 1 Kasım'da ust duzey teknik kadroda bir gorevde takıma doneceğini doğruladı. Uzun yıllar boyunca Ferrari'de şef tasarımcı olarak gorev yapan Resta, gecen sene Alfa Romeo'ya teknik patron olarak geciş yapmıştı. Ancak Ferrari takım patronu Mattia Binotto, teknik ekibini guclendirme calışmaları kapsamında Resta'yı tekrar takıma dondurme kararı aldı. Motorsport.com'a ozel konuşan Binotto, "Benim ve takım icin onemli olan şey, bu gorevde bir şekilde benim destekleniyor olmam. Bu yuzden farklı alanlar icin -şasi, guc unitesi ya da tedarik zinciri- farklı isimler gorevlendirildi." "Bu isimler organizasyonumuz icerisindeki ana direkler. Durust olmak gerekirse onların teknik bolumlerde sorumlu olmaları nedeniyle rahat hissediyorum." "Simone Resta 1 Kasım'da bize katılacak ve o, ana direklerden birisi olacak. O andan sonra yeniden yapılanmamızı tamamlamış olacağız." dedi. Binotto'nun Ferrari'de takım patronluğuna yukselmesi, teknik konularla doğrudan alakalı olmadığı manasına geliyor. Bu yuzden Binotto, takımı uzun vadede gerekli yapıya sokmaya calışıyor. Binotto, "Arka planımda teknik olduğu icin, hÂl buyuk olcude teknik tarafa odaklanmış durumdayım ancak her gun orayı takip etmiyorum." "2021 yaklaştığı icin, geleceğe hazır olmamız gerek. Teknik bolumdeki arkadaşlar, orta ve uzun vadeli planlamamda bana yardımcı oluyorlar." dedi. İnternet Haber