Sergio Perez, Macaristan Grand Prix’si oncesinde gercekleştirilen sıralama turlarının ilk seansında Daniel Ricciardo’nun kendisini son virajda gecmeye calışmasının “cok saygısızca” olduğunu belirtti. Renault surucusu Daniel Ricciardo, Sergio Perez ile bir olaya karıştığı sıralama turlarının ilk bolumunde elendikten sonra Macaristan Grand Prix’sine 18. sıradan başlayacak. Ricciardo, Perez ile yaşadığı olayı “karmaşıklık” olarak niteledi ve duzgun bir son tur atamadığı sıralama turlarından sonra “uzun suredir ilk kez bu kadar uzgun olduğunu” belirtti. Suruculer, ilk seansta son turlarını atmak uzere onlerini acmak icin yavaşlarken, Ricciardo son virajda Perez’in onune gecmeye calışmış ancak Meksikalı surucu buna izin vermeyip hızlanmıştı. Bu olay her iki surucunun de turlarına istedikleri gibi başlayamamasına ve elenmelerine sebep olmuştu. Ricciardo, takım tarafından yeterince bilgilendirilmediğini de belirtti. Avustralyalı surucu, “İyi hissediyordum ancak son denemede iyi bir tur atmanız gerekiyor. Ancak basitce, cıkış turunda bir karmaşıklık oldu. Kendimizi trafiğe soktuk ve o noktada, son viraja gelirken daha onceden bir boşluk bırakabileceğimi bilseydim daha iyi olurdu.” “Bu yuzden boşluk bırakmadım ve son viraja geldiğimde herkesin yavaş ilerlediğini gordum. O noktada ne yaparsınız? Onları gecip lastik sıcaklıklarını korumayı mı, yoksa arkalarında bekleyip tura soğuk lastiklerle başlamayı mı tercih edersiniz?” “Perez’i gecmeye calıştım ancak birbirimizi mahvettiğimizi duşunuyorum. Bir şeylerin olması icin cok gecti ve tur zarar gordu.” “Yarın, bir başka gun olacak. Neler olacağını goreceğiz. Şu anda, uzun zamandır olmadığım kadar uzgunum.” şeklinde konuştu. Perez ise Ricciardo’nun yaptığı şeyden memnun olmadığını ve Avustralyalı surucunun denemesinin “saygısızca” olduğunu belirtti. Perez, “Onunuzdeki aracı goruyorsunuz ve boşluk bırakmaya calışıyorsunuz. Daniel’in denediği şeyin cok saygısızca olduğunu duşunuyorum. Hem kendi turunu hem benim turumu mahvetti ve turuma Norris’in cok yakınında başlamak zorunda kaldım. Daniel de bana cok yakındı, bu yuzden bizim icin cok kotuydu.” “Zorlamak zorundaydım cunku son virajdaydık, yoksa onume gececekti ve ona cok yakın bir şekilde tura başlayacaktım. Ancak zorlayınca da Norris’e cok yakın başlamak zorunda kaldım.” “Mukemmel bir Q1 gecirseydik, Q2’ye kalabilirdik. Bugun bu olmadı, biraz zorlandık.” ifadelerini kullandı. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Perez: Ricciardo’nun hamlesi “cok saygısızcaydı”