Charles Leclerc, Macaristan GP'nin duşunduklerinden cok daha zor bir hafta sonu olduğunu soylerken, lastik aşınması yaşadığını dile getirdi. Ferrari icin oldukca zor bir hafta sonu olan Macaristan GP'ye dorduncu sıradan başlayan Charles Leclerc, damalı bayrağı takım arkadaşı Sebastian Vettel'in gerisinde dorduncu sırada gordu. Ferrari pilotları, Red Bull ve Mercedes'ten acık şekilde dha yavaştı ve 1 dakika geride kaldılar. İtalyan ekibin bu performansı buyuk hayal kırıklığı yaratırken, Leclerc, hafta sonu oncesinde duşunduklerinden daha zir bir hafta sonu olduğunu soyledi. "Cok zor bir yarıştı. İlk bolumdeki ilk altı ya da yedi tur o kadar da kotu değildi, fakat sonrasında hızla lastik aşınması başladı. Mercedes ve Red Bull cok gucluydu. Onları takip etmek cok zordu." "İlk bolumun sonunda arka lastiklerle mucadele ettim ve aynı şey ikinci bolumun sonunda da oldu. Bu yarıştan oğrenecek kesinlikle cok şeyim var. Seb boyle sorunlar yaşamadı. Yuksek aşınmanın olduğu pistlerde bana kıyasla neyi daha iyi yaptığını anlamam gerekiyor." "Dun performansımız beni şaşırmadı. Hafta sonunun başından beri durum bizim icin cok karmaşıktı ve yarışın zor gececeğinden emindim. Oyle de oldu. Hatta duşunduğumuzden bile daha zordu." "Şimdi birkac hafta ara vermek guzel olacak. Ama araca geri donup, Mercedes ve Red Bull'a yaklaşmak icin neleri geliştirebileceğimizi bulmak istiyorum." Leclerc sorunun ne olduğu sorusuna, "Lastikler calışmıyordu. İlk bolumde erken pite girdik cunku lastik sorunlarımız vardı. Daha fazla tur atamazdım. İkinci bolumun sonunda tekrar arka lastiklerle ilgili sorunlar yaşamaya başladım. Sebastian bu konuda benden daha iyi. Sorunların ne olduğunu anlamalı ve duzeltmeliyim." yanıtını verdi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc: Vettel lastik aşınmasını benden daha iyi yonetiyor