Lewis Hamilton, Macaristan GP'de kazanmasını sağlayan cift pist stop stratejisinin calışacağından emin olmadığını ve ilk başta şupheyle yaklaştığını soyledi. Yarışa 3. sıradan başlayan ancak ilk turda takım arkadaşını gecerek 2. sıraya yukselen Hamilton, yarışın kalan bolumunde Max Verstappen'i zorlayıp pit stoptan sonra gecmeye calışsa da bunu başaramamıştı. Bunun uzerine Mercedes, Hamilton'ı 2. kez pite aldı ve yeni lastiklerle piste yolladı. Hamilton, yeni lastiklerin avantajını en iyi şekilde kullanarak yaklaşık 20 sn olan farkı kapatıp Verstappen'i gecerek yarışı kazanmayı başardı. Yarıştan sonra Sky Sports F1'e konuşan Hamilton, "İki pit stop yapacağımızı soylediklerinde, durust olmam gerekirse bunun işe yarayıp yaramayacağını hesaplayamadım." "Sert lastiklerle yarışın sonuna kadar gidebileceğimi duşunuyordum. Bu acıdan onun da aynısını yapabileceğini biliyordum. Bu yuzden pite girdikten sonra zor olacağını duşunuyor, hangi lastikleri takacaklarını dahi dikkate almıyordum." "Beni orta lastiklere gecirdiler ve ilk başta onlarla harika hissetmedim. Ancak sonrasında her şey yolundaydı. Ancak sonrasında Max, benim zamanlarıma benzer turlar atmaya başlayınca 'Artık sıralama turları atmaya başlamalıyım. Bu lastikler sonuna kadar dayanmayacak ancak dayanırsa harika olacak' diye duşundum." "O andan sonra zihnimdeki şupheleri sildim ve galibiyet icin zorlamaya başladım. Bu strateji işe yaramayacaksa yaramayacaktı. İşe yaramasa dahi cok fazla sinir bozucu olmayacaktı cunku sert lastiklerle onun arkasındayken, onu gecmek icin zaten birkac şansım olmuştu." "Nasıl olursa olsun, bugun bu yarışı kazanmaya ve son yarışın ardından durumu duzeltmeye kararlıydım." "Gercekten harika hissediyorum. Buna inanamazsınız ancak gercekten bu ilk zaferimmiş gibi hissediyorum. Neden boyle oldu bilmiyorum." dedi. Hamilton son olarak, Mercedes'in Hockenheim'da yaşadığı hayal kırıklığının ardından gosterdiği tepkinin, takım olarak calışma kulturunu yansıttıklarını duşunuyor. Hamilton, "Aramızdaki uyum, herkesten daha iyi. Sahip olduğumuz ilişki, takım icerisinde herkes arasında olan durustluk harika seviyede. Birlikte calışan kişiler arasında sacma şeyler yok." "Son yarıştaki gibi, kotu yarışlarımızın ardından goz yaşları ve tamamen acıklık oluyor. Yaşananları deşip, uzatmıyorsunuz. Yaşananları geride bırakıp ilerledik. Birbirimizle iletişim kurduk ve utanmadık. Yaşananların bizi olumsuz etkilemesine izin vermedik. Başarının anahtarı bu." dedi. Podyum: 2. Max Verstappen, Red Bull Racing, Yarış galibi Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1, 3. Sebastian Vettel, Ferrari İNternet Haber