Sergio Perez, Macaristan GP'de son puan icin Alex Albon'la yaşadıkları temasın gereksiz olduğunu soyledi. Racing Point ve Toro Rosso suruculeri, yarışın son bolumunde ilk virajda yan yana geldiler. Albon bu mucadeleden onde ayrılan isim oldu ve art arda 2. yarışta ilk 10'da yer aldı. Perez, bu olayın ardından "Albon bana carptı" şeklinde yorum yapmıştı. Yarıştan sonra konuşan Perez, "Cok iyi kalkış yaptım, cok iyi ilk tur gecirdim. Birkac sıra kazanmayı başardım." "İlk bolumde yarışı kontrol altında goturuyorduk ancak sonrasında cok agresif bir strateji sectik ve Grosjean ile Hulkenberg'i erken pit stopla gectik." "Yarışın sonuna doğru Albon cok hızlı geldi ve bana vurdu, suspansiyonuma hasar verdi. Son 3-4 tur cok zorluydu ve ancak 11. olabildim." "Harika bir yarıştı. Mumkun olan her şeyi yaptık. Umarım sezonun ikinci yarısı daha umut verici gecer." "Ancak temas cok acıktı. Aracımda hasar oluştu. FIA yarışmamıza izin vermeli ancak bana gore o temas gereksizdi. Bu konu hakkında bir şey yapmaları gerektiğini duşunmuyorum ancak temas gereksizdi." dedi. Albon, Perez'in kendisine kapıyı kapattığını ancak temasın ciddi olmadığını soyledi. Albon, "Ona yaklaşıyordum. İc tarafta boşluk bırakmıştı, bu yuzden oraya daldım. Ancak sonrasında o kapıyı kapattı. Durust olmak gerekirse yine de yeteri kadar boşluk vardı." "Gecişi tamamladığımı duşundum. Ancak o, apekse doğru donduğunde onun yanındaydım." "Ufak tefek temas oldu ancak ciddi bir şey yoktu.Virajdan cıkarken 'Umarım direksiyon duz durur' dediğimiz olaylardandı. Sorun yoktu." dedi. İNternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Perez: "Son puan icin Albon'la yaşadığımız temas gereksizdi"