Max Verstappen, neredeyse tamamını lider goturduğu Macaristan GP'yi son turlarda kaybetmesinin ardından Mercedes'in kendilerine karşı farklı strateji kumarı oynayabilecek durumda olduğunu soyledi. Verstappen, ilk turda liderliğini korumasının ardından uzun sure lider gitti ancak yarışın bitmesine 3 tur kala Lewis Hamilton'a gecilmekten kurtulamadı. İlk pit stoplarda ve sonrasında pist ustunde Verstappen'i gecemeyen Hamilton, 2. kez pite alınmasının ardından 19 saniyelik farkı kapatarak kazanmayı başardı. Yarışın ardından Sky Sports F1'e konuşan Verstappen, "Her zaman gercekci olmanız lazım. Bugun Mercedes daha hızlıydı." "Lewis cok zorladı. Onunuzdeki ile 1 sn fark aralığındaysanız, iki pit stop icin kumar oynayabilirsiniz cunku en kotu ihtimalle yine ikinci olursunuz. En iyi ihtimal ise gecersiniz." "Bugun yaptıkları hamle onlar icin işe yaradı ancak her şeye rağmen onların onunde kalmamız cok zordu." "Yine de benim icin olumlu bir hafta sonu oldu. Sıralamalarda pole pozisyonunu, yarışta ise ikinciliği aldım. En hızlı turu attığım icin ekstra bir puan daha aldım. Yani genel olarak iyi bir hafta sonuydu." dedi. Red Bull Racing'in takım patronu Christian Horner, pist ustu pozisyonu olarak lider olmaları ve Mercedes'in kendilerinden daha hızlı olması nedeniyle 2. pit stopa ilk giren olma şanslarının olmadığını soylemişti. İkinci pit stop icin Hamilton'ın hemen sonrasında pite alınıp alınmaması gerektiğinin sorulması uzerine Verstappen, "Yarıştan sonra bunu soylemek zor ancak biz kendi acımızdan, elimizden gelenin en iyisini yaptık." dedi. İnternet Haber