Valtteri Bottas, Charles Leclerc'in Macaristan'daki yarışta on kanadına hasar veren ilk tur hamlesinin "tamamen gereksiz" olduğunu duşunuyor. Bottas, dorduncu virajda kendisini gecmeye calışan Monakolu surucunun Ferrari'siyle temas yaşadı ve temasta aracının on kanadı hasar gordu. Mercedes surucusu birkac tur daha devam etti ancak beşinci tura gelindiğinde yeni bir on kanat takmak adına pite girmek zorunda kaldı. Sekizinci sırada finiş goren Fin pilot, "Max Verstappen'in dışındaydım, bu yuzden gec fren yapmaya calıştım, dışarıya doğru gittim." "O da gec fren yaptı, bu yuzden lastiklerimi birazcık kilitledim. Bu da lastikte yanık noktaya sebep oldu. İkinci viraja girerken de onden kayma yaşadım." "Yine de her şey yolundaydı. Lewis dıştaydı ama ikimiz icin de yeterli yer vardı. Belki de sağ tarafta biraz daha yer vardı cunku ucuncu viraja iyi seviyede hız taşıyabildi." "Yana yana geldik, bana yeterli yer bırakmadığı icin ucuncu virajın cıkışı benim icin tehlikeye girdi. Sonrasında dorduncu viraja gelirken Charles sağdan gelip aniden bana carparak on kanadıma dokundu." dedi. Bottas başlangıcta hatalı olanın kendisi olduğunu duşunduğunu, fakat yarıştan sonra tekrarları izledikten sonra fikir değiştirdiğini soyledi. "Olay gercekleştiğinde başka bir şey odaklanmıştım ve belki de onu gormedim. Ama oldukca hızlı yaşandı. Arac ustu goruntusunu gorunce ve Vettel'in arac ustu goruntusunu gorunce, duz gittiğim goruluyordu. Sağ taraftaydı ve dorduncu virajdaki duzlukten once zaten benim onumde olacaktı." "Ama aniden dokundu ve tepki vermek icin cok gecti. Sert yarışları seviyorum, orası kesin, ama bu tamamen gereksizdi ve kesinlikle yarışımı etkiledi. Lastiği patlamadığı icin şanslıydı. Olması gereken şey bu değil." Leclerc ise dorduncu tamamladığı yarışın ardından teması hissetmediğini soyledi. "Durustu olmak gerekirse ne olduğunu bilmiyorum. Ufak bir dokunuşu hissettim ama ne olduğunu gercekten bilmiyordum. Hicbir fikrim yok, hicbir şey gormedim.", İnternet Haber