Senin icin zor bir yarış oldu, Malezya'daki sonucundan memnun musun? Lewis Hamilton: Evet, zor bir oğleden sonraydı. Kuru havada aracımızın onde mucadele edebilecek seviyede olmadığını biliyorduk ve bu ilk turlarda acıktı. Ondekiler ile mucadele edecek kadar yere tutuş yoktu ve yere tutuş eksikliğinin bizi yağmurda da zorlayacağını biliyorduk. Tum yarış zorladığım icin memnunum ancak buna rağmen 7.lik harika bir odul değil. Bu takımın asla pes etmediğini gosteriyor ve hala bazı puanlar alabilecek gucteyiz. Pist kuruyken duurum nasıl ilerliyordu? LH: İlk turlarda cok fazla zorladım. Cok fazla yakıta sahiptim bu yuzden benden zaten hızlı olan bazı yavaş araclar ile farkı koruduğum icin memnundum. Ancak bunun bedelini odedim cunku arka lastiklerim bozulmaya baladı ve Vettel'i arkamda tutamadım. Gokyuzunun kapanmaya başladığını gordum ve yağmurun geldiğini biliyordum. Sadece ne zaman olacağı bilinmiyordu. Takımın lastiklerde doğru kararı verdiğini duşunuyor musun? LH: Yarış piyangoya donuşuyordu ve bu durumlarda her zaman biraz şanslı olmanız gerekiyor ancak biz oyunu iyi oynadık. Belki ilk lastik değişikliğinde yoğun yağmurlara gecmekle hata yaptık cunku bu lastikler cabuk bitti ve geciş lastiklerine gecmekten başka carem yoktu. Ancak diğer 2 pit stop oldukca duzgun oldu. Bununla birlikte takım doğru kararlar aldı ve stratejimiz iyiydi, sonuna kadar yakıtımız vardı. Eğer tekrar başlasaydık kesinlikle iyi pozisyonmda olacaktık. Yağmur aşırı olmaya bşaladığında aracı surmek ne kadar zordu? LH: Surulemiyordu. Telsizden bağlandım ve takıma durumun ne kadar kotu olduğunu anladım. Her yerde su birikintileri ve akıntılar vardı. Bu inanılmazdı ve cok tehlikeliydi. Aslında yarıştığım en zor koşullardı. Kırmızı bayrağın ardından gridde Mark Webber ile ne konuştunuz? LH: Yağmur başladığında Mark ile cok yakın yarışıyorduk. Her ikimiz de cok dikkatli suruyorduk ve birbirimize dokunmamaya dikkat ediyorduk. Bana bunu acıklama geldi ve koşullar hakkında konuştuk. O anda yarışamayacak kadar cok fazla su olduğu konusunda hemfikirdik. Yarışın tekrar başlatılmasını istedin mi? LH: Yarışcıysanız ve daha iyi sonuc alma şansınız varsa her zaman piste tekrar cıkmak istersiniz. Ben yarışın tekrar başlamasını istiyordum ancak yarış bitmişti ve havanın karardığı acıktı. Bu da organizatorlerin duşunmesi gerektiği bir başka konuydu. Bu onlar icin cok zor bir karr oldu ancak o koşullarda surmek zordu ve durdurmak doğru olan karardı. Sonuc olarak takımının gelecek yarışlardaki performansı icin iyimser misin, ozellikle de Cin ve Bahreyn icin? LH: Bazı gelişimler yapmamızı umuyorum. Muhendisler gelecek yarışlar icin bazı gelişimler konusunda iyimserler ancak gecmemiz gereken cok uzun yol var ve bu zor olacak. TRF1 __________________