Michael Schumacher, tarihinin altın donemini yaşattığı takımdan kopuyor. Yedi kez dunya şampiyonunun, Ferrari'nin 'kriz toplantısı'na davet edilmediği, takım şefi Stefano Domenicali'nin de Schumi'yi Cin Grand Prix'sinde pitte gormek istemediği iddia edildi. Ferrari'nin Malezya Grand Prix'sindeki hatalı kararlarından sorumlu tutulan Michael Schumacher' ile ipler kopma noktasına gelirken, efsane şampiyona Niki Lauda'dan destek geldi. Lauda, "ben Ferrari'nin yerinde olsam Michael'ı pit duvarına koyardım. Onun vereceği karar, herhangi bir muhendisin kararından yuz kat iyidir. Ferrari'ye 'onun tecrubesinden yararlanın, ondan iyisini bulamazsınız' derdim" şeklinde konuştu. Uc kez dunya şampiyonu Lauda, Ferrari'yi, Michael Schumacher'in takım icindeki rol tanımını belirsiz bırakmakla eleştirdi. Niki Lauda bunları soylerken, sozleşmesi yıl sonunda bitecek olan Schumacher ile Ferrari arasındaki soğukluk giderek tırmanıyor. Takım kaptanı Stefano Domenicali'nin, ilk iki yarışta takımla birlikte olan yedi kez dunya şampiyonunu, 15 Nisan'daki Cin yarışında istemediği iddia ediliyor. İtalyan ekibinde halen danışman olarak gorev yapan Schumacher'in, Ferrari'nin Maranello'daki uc saatlik 'kriz toplantısı'na davet edilmediği de gelen haberler arasında. CnnTurk.com