Vettel, şampiyonada şu anda Lewis Hamilton, Valtteri Bottas ve Max Verstappen’in ardında dorduncu sırada yer alıyor. Vettel ve Ferrari, Kanada Grand Prix’sinde pist ustunde birinci olmuş ancak alınan zaman cezası nedeniyle galibiyet kaybedilmişti. Ancak Vettel, kendisinden 24 puan gerideki caylak takım arkadaşı Charles Leclerc’e karşı da net bir ustunluk kuramamış durumda. Sezonunu 10 puan uzerinden değerlendirmesi istenen Vettel, “Beş, ilk yarıdan memnun değilim. Bazı yerlerde zorlandığımı duşunuyorum.” “Bircok şey denedik, bu yuzden adil bir puan. Acıkca daha fazlasını almak istedik, her zaman daha fazlasını ararsınız, ancak ikinci yarıda daha iyi iş yapabileceğimi hissediyorum.” “Benim numaram da beş, bu yuzden beş diyorum.” şeklinde konuştu. Aynı soru Hamilton’a da yoneltilirken, İngiliz surucu kendisine 8.9-8.8 verirken, Vettel rakibine, “Hadi ama 10 ver, kimin umrunda?” dedi. Hamilton ise bunun uzerine, “Eğer son yarış Almanya olmasaydı daha yuksek verirdim.” “Kendinize duşuk puan vermek her zaman iyidir, cunku daha fazla calışmanız gerekir. Calışmaya devam edebileceğimiz alanlar var.” “Bu yuzden sezonun ikinci yarısında bu puanı dokuza veya ona cıkarıp cıkaramayacağımıza bakacağız.” dedi. İnternethaber