Suzuki MotoGP surucusu Joan Mir, pazartesi gunku Cek GP testinde yaptığı yuksek hızlı kaza sonrası hastanede bir gun kalacak. Brno testini yedinci sırada bitiren, yaklaşık 300 km/s ile giderken birinci virajda duştu ve şişme bariyerlere carptı. 2017 Moto3 şampiyonu başlangıcta pistteki doktorlar tarafında muayene edildi ve pulmoner kontuzyon teşhisiyle daha fazla inceleme icin helikopterle Brno Universite Hastanesi'den sevk edildi. Mir'in ciddi bir yaralanmaya sahip olmadığı ancak bu hafta sonu Red Bull Ring'de piste cıkmak ve Avusturya'ya gidebilmek icin 24 ila 48 saat gozlem altında tutulacağı duyuruldu. Mir, "Korkunc bir kazaydı ama her şey yolunda gibi gorunuyor. Başlangıcta biraz ağrım vardı ve nefes almakta zorlandım. Ama durum giderek daha iyi hale geldi. Pistteki sağlık gorevlilerinden mukemmel bir yardım ve destek aldım." "İyileşemem birkac gun alacak. Rahatlamam ve zaman harcamam gerekiyor. Şu anda her şey yolunda gittiği icin rahatladım. Umarım birkac gun icinde Avusturya'da yarışmak icin %100 hazır olurum." dedi. Şampiyonayı 13. sırada goturen Mir bu yıl Suzuki ile MotoGP'ye adım attı ve en iyi sonucu Barcelona'daki altıncılıktı. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Mir, 300 km/s'lik test kazası sonrası hastaneye kaldırıldı