Kimi Raikkonen, yarış hafta sonları dışında yaptığı şeyler konusunda sozleşmesinde herhangi bir madde yer almadığını ima etti. Gecen yılın sonunda Ferrari ile yollarını ayırmasının ardından kariyerine başladığı Sauber/Alfa Romeo ile iki yıllık anlaşma imzalayan Kimi Raikkonen, yaşına rağmen bu yıl oldukca iyi bir performans gosteriyor. Fin pilot, Minttu Virtanen ile başlayan ilişkisinin ardından Instagram hesabı actı ve ozellikle yarış hafta sonları dışında yaptığı eğlenceli fakat tehlikeli şeylerle dikkat cekiyor. Takipci sayısı 1.5 milyonu bulan Raikkonen, gectiğimiz gunlerde yukarıdan havuza atladığı bir videoyu paylaşırken, bunun oncesinde motokros antrenmanı yaparken cekilmiş fotoğraflarını paylaşmıştı. Macaristan'ın magazin dergisi Vezess'e konuşan Raikkonen, Alfa Romeo ile olan sozleşmesinde tehlikeli faaliyetleri yasaklayan herhangi bir madde olup olmadığı sorusuna, "Sozleşmeyi okumadım cunku bana gore değeri yok. Alfa Romeo-Sauber'le ilk goruşmemizde, onlara bir şeylerdne şikayet etmeleri veya sızlanmaları halinde artık orada kalamayacağımı soyledim." "Hayatta elbette ki cok tehlikeli şeyler var. Elbette her zaman dikkatli olmaya calışırsınız. Ama eğer gercekten bir şey olduysa o zaman o sorun hakkında konuşmak gerekiyor." yanıtını verdi. Raikkonen'in sozleşmesi 2020 sonunda bitse de, ekim ayında 40 yaşına girecek Raikkonen'in 2021'de de seride kalması bekleniyor. 2021 kurallarıyla ilgili bir şeyler soylemek isteyip istemediği sorusuna Raikkonen, "Oyle ya da boyle herkesin kurallar hakkında bir goruşu var. Ama bunun ne kadarını dikkate alıyorlar bilmiyorum. Suruculerin GPDA uzerinden yeni kuralları etkilemek istediğini biliyorum. Bana sorarlarsa goruşlerimi soylerim. Goreceğiz." şeklinde cevap verdi. 2021 ve sonrasında F1'de yonetimsel bir rol alıp alamayacağı sorusuna, "Tanrı korusun, bana gore değil! Liberty, coğu ulkeden daha politik." yanıtını verdi. İnternet Haber. __________________