Ducati MotoGP surucusu Danilo Petrucci, gectiğimiz haftaki Cek GP'deki gibi kotu performansları daha fazla goze alamayacağını soyledi. GP19 ile mucadele eden Andrea Dovizioso ve Jack Miller, Brno'daki yarışı Marc Marquez'in gerisinde ikinci ve ucuncu sırada tamamlarken, Petrucci sekizinci sırada finiş gordu. 28 yaşındaki surucu, 2019'daki en kotu sonucunu yakaladı ve buna rağmen Suzuki surucusu Alex Rins'in 15 puan onunde ucuncu sırada yer alıyor. Petrucci, yarış sonrası verdiği demecte, "Bir sonraki yarışta her zaman olduğu gibi ilk beş mucadelesine geri donmeliyiz. Takım icin uzgunum, bu maksimumdu." "Eve bazı puanlarla dondum ve hasarı sınırladım. Ama şampiyonada ucuncu olabilmek adına boyle yarışları daha fazla goze alamam." "Lastikleri bitiriyor gibiydim. Arkada orta lastiği sectim, neredeyse butun grid yumuşak olanı secti. Biraz bekledim cunku bunun gecici bir sorun olduğunu duşunuyordum ama sonra oyle olmadığını gordum." "Dovi de orta lastiği secmişti. Gecmişe bakarsak yumuşak lastiğin daha iyi olduğunu soylemek mumkun ama o zaman da son 10 turda performans duşuşu olabilirdi." "Bu gercekten zor bir hafta sonuydu. Avusturya'da burayı telafi etmeye calışacağız." Takım arkadaşı Dovizioso gibi Petrucci de son yıllardaki guclu performanslarıan rağmen Red Bull Ring'deki hakimiyetlerinin devam etmesinin garantisi olmadığını soyluyor. "Umarım gecmişteki yarışlara kıyasla hicbir şey değişmemiştir, ama bundan endişe ediyorum. Rakiplerimiz cok gelişti ve gecmiş yıllardaki sonuclara guvenmeyiz." "Şampiyonluk konusundaki umutlarımızı devam ettirebilmek icin en azından podyumda kalmaya calışmak zorunda kalacağımız yarışlardan birisi olacak." İnternet Haber