Magnussen, 13. sıra icin Daniel Ricciardo'yu neredeyse tum yarış arkasında tuttu ancak bazen frenleme bolumunde yon değiştirdiği gerekcesiyle Renault tarafından FIA'ya şikayet edildi. Yaşananlardan oturu Haas, yarış kontrol tarafından uyarıldı ve bu şekilde devam etmesi halinde Magnussen'e ceza vereceklerini soylediler. Ricciardo, Magnussen'in davranışlarının uyarıdan daha fazlasını hak ettiğini duşunuyordu ancak Steiner pilotunun yaptıklarında yanlış bir şey gormediğini soyledi. "Yarış kontrol, frenleme esnasında hareket etmeyi bırakması gerektiğini soyledi ve hepsi bu kadardı." "13. ve 14. sıralar icin iyi bir mucadeleye sahiptik. Olmasaydı seyretmesi sıkıcı olurdu." Haas, Magnussen'e yarış kontrolunden gelen uyarıyı bildirdi fakat ne yapması gerektiğine dair herhangi bir emir vermedi, herhangi bir oneride de bulunmadı. Tekrarında muhtemel sorunlarla karşı karşıya kalacaklarını bilmelerine rağmen risk aldıklarını soyleyen Steiner, "Cezaları goze almaya ve hatta hakemlerle karşı karşıya gelmeye karar verdik cunku sonunda yarışmak icin burada olduğumuzu duşunuyorum. Bunun tehlikeli olduğunu duşunmuyorum." "Savaş zaten herhangi bir şey icin değildi. Bu yuzden en azından iyi bir şov oldu ve bence iyi de savaştılar." "Elbette Ricciardo bundan memnun değil, ama Kevin'ın bir şey yaptığını duşunmuyorum. Biliyorsunuz, abartılıyor. Konumunu korumaya calışıyordu ve herkes bundan eğlendi." Ote yandan yarış direktoru Michael Masi, Kevin Magnussen'in hamlelerinde kurallara uygun olmayan bazı şeyler olduğunu ve bu yuzden kendisini uyardıklarını soyledi. internethaber