7 defa dunya şampiyonu unvanlı efsane pilot Michael Schumacher, FIA tarafından yeni yururluğe sokulan kurallar konusunda "az hassasiyet" gosterildiğini soyledi. Yeni metodun Formula 1'e yardımcı olmayacağını ileri suren Schumacher, değişikliklerin bilhassa son anda yapılmasının kendisini hayretler icinde bıraktığını vurguladı. "Testler esnasında bircok zorlukla mucadele ediyoruz zaten, ancak sezonun hemen oncesinde karşımıza cıkan bu son olay cok sıradışı" diyen Schumacher, şahsi web sitesinde yer alan acıklamalarında şunları kaydetti: "Herkese, kısıtlanmış test kurallarının yanısıra KERS sisteminin de riskini, tehlikesini anlatmak lazım. Bunlar, her zaman olduğu gibi sezonun hemen oncesinde kafamızda şekillenen soru işaretleri. Hal boyleyken, soyler misiniz, butun bunların hangisi sporu daha cazip kılıyor?" "FIA'nın son anda boyle bir kural değişikliğine gitmesi beni gercekten cok şaşırttı. Cunku, daha onceki donemlerde herhangi bir takım ya da şahıs iyi bir gerekceyle kural değişikliği talebinde bulunduğunda, FIA bunun icin gec kalındığını ve sezonun başlamasına kısa sure kala boyle bir duzenleme yapılamayacağını soyleyip reddetmişti." "Bu değişikliklerin Formula 1'e yardımcı olacağını hic sanmıyorum. Ozellikle de şampiyonu belirleyecek olan kural değişikliğinin. Yeni kurala gore ikinci olan pilottan daha az puana sahip olanın şampiyon olmasında hicbir fayda, hassasiyet ve mantık goremiyorum. F1'in motor sporlarının zirvesinde yer aldığının ve en yuksek teknolojiyi kullandığının daima farkında olmalıyız." Ferrari'nin şampiyonada iddialı olacak bir performans seviyesinde bulunduğunu soyleyen Schumacher, mucadelenin cok yakın gececeğini soyledi. McLaren'ın şu an itibariyle guclu durmadığını belirten Schumacher, "Genel manzaraya bakacak olursak, Renault, Toyota, BMW, Williams ve Ross'un takımı zirvede yer almaya aday. McLaren ise daha kotu bir durumda" ifadelerini kullandı. TurkiyeF1.Com __________________