Lewis Hamilton, takımı McLaren'ın, şu an icin gorunum negatif olsa da 2009 icin atağa kalkacağına inancının tam olduğunu soyledi. Dunya Şampiyonu pilot, testlerde kotu bir performans sergileyen McLaren ile bu yılki şampiyonada hayli zorlanacağa benziyor. Buna rağmen iyimser tavrını ve moralini bozmayan Hamilton, İngiliz basın mensuplarına yaptığı acıklamada şunları kaydetti: "İki yıldan bu yana Vodafone McLaren-Mercedes icin yarışıyorum. Bu zaman zarfında takım mukemmel geliştirmeler yaptı. Şu an ise, diğer takımlara kıyasla biraz geride gozukuyoruz. Ama ben inanıyorum ki, sezonu bir butun olarak duşunursek iyi bir grafik cizeceğiz. Takımıma inancım sonsuz. Gece gunduz demeden, hummalı bir calışma yurutuluyor. Biz de Heikki (Kovalainen) ile birlikte bu calışmaya iştirak ederek, her turlu desteği sağlıyoruz. Bu aracı en iyi duzeye getirmek icin son derece kararlıyız." "Planım, Melbourne'deki yarışa on sıradan başlamak. Şayet buna imkan olmazsa, yarışa butun azmimle devam edeceğim. Geride kalmayı goze alamam. Şampiyonayı hic kazanmadan kaybetmek, daha once elde edilen şampiyonluğu kaybetmekten daha zordur. Bu yuzden, uzerimdeki psikolojik baskı fazla değil. Yapmam gereken tek şey, mukemmel bir takıma ve mukemmel bir araca sahip olduğumu duşunup kazanmaya odaklanmak. Bazıları bir defa, bazıları iki ya da uc kere kazanır. Ben ne kadar kazanacağımı bilmiyorum ki! Ama şunu biliyorum; kazanmaya yuzde 100 kararlıyım. Patronum mutlu, sponsorum mutlu, herşey guzel. Bu durumda pozitif enerjiyle yukluyum." TurkiyeF1.Com __________________