FIA Başkanı Max Mosley, Formula 1 Takımlar Birliği’nin (FOTA) butce sınırlama kararına tepkisini “cılız” olarak niteleyerek, FOTA’nın maliyetlerin duşurulmesi icin daha fazla adım atması gerektiğine inandığını soyledi. FOTA, takımların butcelerini yuzde 50 oranında kısmasını sağlayacak oneriler getirmişti. Ancak FIA Dunya Motor Sporları Konseyi’nin 2010’da butceleri 30 milyon sterlinle sınırlandırılması yonunde karar almıştı. Bu kararın ardından FOTA, bunun takımların gelişimi acısından endişe verici olduğunu ifade etmişti. Mosley ise bağımsız takımların butce sınırlaması kararından yana olduğunu belirtti. Daily Telegraph’a konuşan Mosley, FOTA’nın acıklamasını “cılız bir cevaptı” şeklinde yorumlayarak, “Butce kısıtlamasını duşunduğumuzu biliyorlardı. Fakat bu, boyle yapacağımızı beklendiklerini sanmıyorum” dedi. Mosley, “Şikayetleri, kendilerine danışmamamız oldu. Fakat Force India ve Williams’la konuştuğumuzda, her ikisi de buna destek verdiler. [Red Bull patronu Dietrich] Mateschitz ile son zamanlarda goruşmem olmadı ama onunda aynı şekilde duşunduğunu biliyorum” diye konuştu. Mosley, “Her neyse sonucta birşeyler yapmak zorundaydık. Takımlardan bu konu hakkında şu ana kadar duyduğumuz şey harika bir iş yaptığımız şeklinde oldu. Maliyetleri yuzde 50 duşurduk, artık ne olsun?” ifadelerini kullandı. Bununla birlikte cok buyuk butceli takımlar icin durumun doğal olarak daha farklı olduğunu işaret eden Mosley, tum takımların nihayetinde bu fikri memnuniyetle karşılacağını soyledi. TurkiyeF1.com __________________