Masi: "Pist ustundeki yağ icin cimentodan daha iyi cozum yok"
Spor Haberleri0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Masi: "Pist ustundeki yağ icin cimentodan daha iyi cozum yok"
-
17-10-2019, 13:10:38Formula 1 Yarış Direktoru Michael Masi, gelişen teknolojilere rağmen pist ustune dokulen yağı temizlemesi icin hÂl cimento tozunun en iyi cozum olduğunu soyledi. Macaristan GP 3. antrenman seansından kısa sure once Masi, Formula 2 yarışında piste sızan yağı temizleme icin yapılan calışmaların başında yer aldı. Pisti temizlemek icin o anlarda cok yoğun bir şekilde cimento kullanıldı. Masi, bu cozumun en hızlı ve en iyi yol olmaya devam ettiğini soyledi. Motorsport.com'un bu konuda alternatif yollar olup olmadığını sorması uzerine Masi, "Şu an icin bu harika bir cozum ve gercekten işe yarıyor. Ozellikle buyuk fırcalarla ziftin uzerindeki kalıntıları temizleme calışması işe yarıyor." "Tum dunyada kullanılan bir yontem ve cok uzun zamandır kullanılıyor. Şu ana kadar işe yarayan başka bir cozum gormedim." "İlk turların biraz tozlu gececeğini biliyorduk ve televizyonda bunu gorduk. Yıllar once bunu yaptıktan sonraki diğer adımın aracların uzerinden gecmesi olduğunu oğrenmiştim. Bu en iyi yontem. Televizyonda da bunu acıkca gorduk." "Lewis Hamilton'ın turu bir onceki gune gore 2 saniye daha hızlıydı." şeklinde cevap verdi. Televizyon goruntulerinde Masi temizlik işlemi yapılırken biraz gergin gorunuyordu. Masi, bunun pistin temizlenmemesinden endişe duyduğu icin değil, hızlı olmasını istediği icin olduğunu soyledi. Masi, "Viraj icerisinde bir arac genişliğinde yağ vardı. Viraj girişinde, bordurlerde ve her yerde vardı. Hemen temizlenecek kadar kucuk bir noktada değildi. Bu yuzden mumkun olan en kısa surede bu işin yapılması icin yeterli kaynak kullanılmasını sağlamaya calıştım." "Pistte yeteri kadar toz olduğundan emin olmak istiyordum. Pist yuzeyinin yeteri kadar iyi olduğundan emin olana kadar tozlanmasını istedim." "Sonunda temizlik tamamlandı ancak pist ile bordurler arasında cok ciddi seviyede yağ vardı. Saatin ilerlediğini bildiğim ve bir an once bu işin tamamlanmasını istediğim icin hareketliydim." dedi. İnternet Haber. __________________